husqvarna_svartpilen_801_2




Časopis Motocykl slaví třicítku ve velkém stylu

Věřte nevěřte, první číslo časopisu Motocykl přišlo do českých trafik přesně před třiceti lety. To je doba, kterou lze považovat za celou jednu lidskou generaci. A přestože nad oslavou jeho letošních kulatin visel donedávna velký otazník, Motocykl se na narozeninovou párty vyšvihl do ještě lepší formy!

Novinky 2021: Motosalon

Veletrh Motosalon letos v jeho obvyklé podobě bohužel navštívit nelze, ale všechny novinky 2021 najdete pěkně pohromadě na 28 stranách březnového Motocyklu. Podrobněji se samozřejmě budeme věnovat každé z nich v dalších číslech.

Srovnávací test: Power nakedy
Nejprestižnější kategorií při poměřování výkonů, jízdních vlastností či elektronické výbavy už nějakou dobu nejsou superbiky,ale silné nakedy. Který ze čtyř evropských výrobců nabízí nejlepší zážitky na okresce?

  • Aprilia Tuono V4 1100 Factory
  • BMW S 1000 R
  • Ducati Streetfighter V4 S
  • KTM 1290 Super Duke R

Představení: Triumph Speed Triple 1200 RS
Málokdo se v současné době vrací ke kořenům takovým způsobem jako Triumph s novým Speed Triplem 1200 RS. V roce 1994 definoval žánr streetfighter, aby o sedmadvacet let později opět připomněl, jaké instrumenty se v této kategorii používají. Tak ukažte, jak v Hinckley ladí dohromady styl, síla, hbitost, rychlost a kvalita?!

Představení: KTM 890 Adventure
Rok po Duku 890 Mattighofen správným směrem namířil i malého „advíka“. Přidáním trochy objemu i výkonu oranžoví zase o kousek zvýšili konkurenceschopnost tohoto hbitého cestovního endurka. Jak moc?

Test: Honda Forza 750
Poslední čistokrevný maxiskútr v kubatuře nad půl litru Honda nabízela pod názvem Silver Wing, respektive SW-T 600. Ten ale postupně nahradila Integra – kříženec, který sice jezdil jako motorka, ale ze skútru mu chyběla podstatná část vlastností. Nová Forza 750 by to měla napravit.

Zapadlé legendy: Aprilia Motó 6.5
Když legendární designér Philippe Starck navrhoval Aprilii Motó 6.5, určitě nečekal, že jeho estetický vkus vyvolá u motocyklové veřejnosti reakci, které se každá kreativní duše obává úplně nejvíc – totální nezájem. Po 25 letech od zahájení prodeje se ale kdysi vysmívaná designová ikona z Noale stává tajným tipem sběratelů a začíná svoji druhou kariéru.

Představení: Tproject
Mysleli jste si, že trial je sport, který se už dlouho nikam neposunul? Že je to sport chlapů v legínách, kteří poskakují sem a tam? Omyl! Trial je dřina a jeho vývoj jde stále kupředu. Příkladem budiž český, elektrikou poháněný Tproject. Jak se stovoltová „šalina“ chová na překážkách v porovnání s klasickým benzínovým Vertigem?

Historie: 30 let časopisu Motocykl
Tímto vydáním završil Motocykl tři dekády svojí existence na trhu. Mnohé se za tu dobu změnilo, ale váš oblíbený motocyklový časopis přes všechny dějinné kotrmelce vydržel a jede dál! Zavzpomínejte spolu s námi na 30 let jeho bohaté historie.

Reportáž: Museum Czech Road Racing Hořice
Malé město v Podkrkonoší charakterizují tři fenomény: sladké trubičky, kamenné sochy a motocyklové závody. Když se rozhodovalo o tom, kterému z nich bude věnována expozice v tamních prostorách zámku, přednost nakonec dostaly právě legendární osobnosti českého závodění na přírodních okruzích a jejich stroje.

Reportáž: Zima s Polarisem
Luxus, zábava, výzva a zvědavost. Tyto emoce se ve většině lidí probudí, když vidí jet sněžný skútr. Říkáte si, ten se ale má. To ale nevíte, že jezdec musí neustále svádět boj se 190kilovým monstrem, které dokáže přenést na pás masakrálních 170 koní.

Stavba: Indian Scout Bobber alias Betty the Beast
Scout Bobber je v moderní historii značky celosvětovým bestsellerem. Vsadit na módní trend retra a staré školy byl očividně skvělý tah. Vždycky to ale může jít lépe, a když jsou za tím kluci z FSBros, jmenovitě Ondra Hrůza a Honza Urban, stačí jen pár slov po telefonu, abyste z toho měli divoké spaní.

Sport: Dakar objektivem MCH Photo
Fotografové z Česka opět fotili na nejtěžším dálkovém závodě světa a my jsme byli přímo u zdroje! Dlouhodobě s námi spolupracuje fotograf Jirka Šimeček, který je už několik let stabilní součástí týmu MCH Photo. Jak to probíhalo a co zajímavého se mihlo před čočkami jeho přístrojů?

Jízdní dojmy: Power cruisery
Sezonu od sezony bývají motocyklové novinky lehčí, obratnější a efektivnější. Pak jsou tu ale biky, které na trendy doby neberou ohled a sází na jediné: hrubou sílu. Jak obstojí v přímém srovnání Ducati Diavel 1260 S, Harley-Davidson FXDR a Triumph Rocket 3 R?

MOTOCYKL 3/2021 vychází ve čtvrtek 4. března.

  • Veškeré informace na Facebooku a Instagramu
  • Předplatné s hodnotnými dárky na send.cz
  • Stávajícím předplatitelům předplatné naváže a bude jim automaticky prodlouženo o dvě vynechaná vydání
  • Časopis vychází také elektronicky na portálech: Alza, Floowie a Wooky
  • Předplatné distribuujeme i na Slovensko
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist