yamaha_demo_tour




Nehody motorkářů v roce 2007

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
CryingDragon (7) napsal 24.03.2008 v 17:26

Neni nadro mít silnou mašinu, skušenosti žádné (tohle je věta určená těm jenž mají 25 kw jen v techničáku) a frajeřiny. Sám mám napadáno hodně a přiznám se že všechny nehody jsem si způsobil právě oním frajeřením, jelikož se my nikdy nic vážného nestalo (tět klepu na muj stůl ze dřeva) tak jsem si začínal myslet že jsem nesmrtelnej a proto jsem moto prodal aby mně neukázalo že to tak neni. (Tět mám čopříka ale koupený tak po 4 letech bez motorky.). Nechápu ty jenž nabourají v důsledku že jely po hlavní a někdo jim tam najel, tohle nepochopím nikdy, já kdykoliv takhle jedu tak s tím počitám že my tam dotyčný najede, v poslední době to neni o předpisech (když jedu po hlavní tak to neznamená že mně všichni pustí a mužu jet co to dá) ale silnic my přijde jako taková džungle o řidičích v kamionéch ani nemluvě (jen dodatek, nehoda na dálnici přes 100 aut, zajimalo by mně kolik jich stihlo zastavit včas ale následně byly zhrnuti kamionem co už to nezvládl)

ps: jezděte tak jak chcete, a pro ty z okolý Hodonina a Kyjova jen tohle, dělám tady hrobníka po okolý tak pozor at se nesejdeme jinak než na nějaké akci.

omluva za hrubky ale nechtělo se my moc se učit.

LALIK (5) napsal 24.03.2008 v 15:46

jo jo mas pravdu

krf (2) napsal 24.03.2008 v 13:26

...motorka je dneska módní doplněk... Už to snad není o volnosti a pohodě jako dřív, ale o machrovitosti, adrenalinu při vysokých rychlostech a tak... btw. malo kdy se vidí v TV Nova že by se někde rozmazal někdo na enduru, jawě, mz a jiných "pomalých" motorkách. Kdo chce kam, pomozme mu tam

Robert_Suzuki (0) napsal 24.03.2008 v 11:23

Reknu to asi takle,..jezdim 10 let a posledni pet na poradny rakete,.. motorky alespon ve vetsine pripadu nezabijou nekoho dalsiho proto cajti to taky trosku tolerujou,.. za to magor v plechovce muze sebou vzit dalsi lidi mnohem snadneji,... nevim co je horsi jestli to ve 40 zakalit a nebo o deset let umirat rok a pul ve spitale na rakovinu plic pac znate to,... krasny slunecni rano cekate pred barakem na masine na svoji kocicku a jedete nekam k vode,...ta pohodicka,..to za ten risk stoji,..JE to zivot,... NEJHORSI TRAGEDIE JE KDYZ TO ODSERE NEKDO KDO ZA TO NEMUZE,..

houpacka (0) napsal 24.03.2008 v 08:13

Ty statistiky budou bohužel podle mě čím dál horší k vzhledem tomu, že motorky budou stále více cenově dostupnější pro každého.

oxygen (493) napsal 24.03.2008 v 00:52

Nojo no, občasná noční můra moje - a dost možná i většiny z vás: nebude zrovna ta dnešní vyjížďka (nebo někdy v budoucnu) znamenat vozejček na vždy? Kua hnusná představa!

barynek (0) napsal 23.03.2008 v 17:09

článek zajímavej, statistika taky. Nemyslim si že je to kdovíjak vědeckej elaborát, jen to že nějakej člověk si s tím dal práci a chtěl ukázat co jak proč. Když by si jedinej tady z těch remcálků dal tu práci jako autor, tak by neměli tolik připomínek, nebo jste vy všichni který to kritizujete z výzkumnejch ústavů, že víte jak má vypadat pravá statistika? nejste. hodit špínu umí každej, ale ocenit snahu asi málokdo. Tot můj názor. Jezděte opatrně, ať se můžete dycky vrátit tam, kam patříte-tzn. domů!!!

Alda (2) napsal 23.03.2008 v 14:40

Clanek se mi libi, urcite sem patri i tahle stranka veci. Ja ji mam v hlave porad a urcite nejsem sam.
Statistiky jsou potreba, ale nikdy se nezavdeci kazdymu. Me by taky zajimalo jaky procenta tvori ktery druhy motorek. Chopper, nahac, zmrzlina, enduro...
A nemyslim si, ze je to nic nerikajici.
Tam by se pak mohl zamyslet kazdej a sahnout si do svyho svedomi. Protoze co si budem povidat, Warrior umi taky jezdit pred 200km/h, stejne tak jako Varadero.

DickSz (0) napsal 23.03.2008 v 06:10

Pro ty kdo neumí šeski, uživejte word, chontroluje za fas.
Ešče že fas podle nicku nepozna pani ušitelka.

Anti (396) napsal 22.03.2008 v 21:48

Čoprak:Třídění dle kategorií motorky nemá cenu.Všichni víme,jaká skupina motorkářů bourá nejvíc.Bublající a kochající se čoprista asi těžko,stejně tak jako endurista lítající po polnicích...

DavR1 (14) napsal 22.03.2008 v 13:26

berry11 : ale dyt jo .. já jsem to četl , mě ale zajímá co teda vyplívá konkrétně z této statistiky ??
Nic ..
a někdo věci neznalej by si akorát mohl říct: hmm Hondu nechci , ty nejvíc padaj ... koupím si Kawu ,ty jsou bezpečnější ...

Pedro26 (0) napsal 22.03.2008 v 12:06

Dost blbe s timato nehodama

laos (3) napsal 22.03.2008 v 11:36

Je blbost porovnavat roky 2000 az 2007 mezi sebou bez toho aby bylo uvedeno kolik bylo v jakem roce motocyklu regostrovano v CR.
Statiska je dobra vec, ale nesmi ji dostat do ruky clovek, ktery v ni neumi cist.

Napsal jsem autorovi aby to poopravil...tohle je jak clanek z bulvarniho platku!

čoprak (0) napsal 22.03.2008 v 11:33

Je to všechno smíchaný dohromady,chopry,cruisry,superbaiky a silničky,endura,skůtry - chtělo by to taky roztřídit,aby bylo jasný,kdo má větší podíl na nehodách

smazany4026 (0) napsal 22.03.2008 v 10:40

Krásnej článek !

Bohužel nevím, zda-li si to vezme k srdci dost lidí ...

Snad ano...

BaluJarda (0) napsal 22.03.2008 v 10:36

Ahoj,
četl jsem si statistiku a komentáře.Dá se souhlasit s ledasčím,ale určitě né s tím, že statistiky jsou na nic.Nejsem už nejmladší a co jezdím,tak se statistiky uvádějí pořád.Je to celosvětový a má to svůj význam.Je to totiž jak dobrá a špatná reklama na zboží,"STEJNĚ SE O NÍ MLUVÍ".Ať chcete nebo nechcete,stejně o tom všichni přemýšlíme a to je účel "STATISTIK a REKLAM".Pokud se nad tím aspoň někdo pozastaví a přečte si údaje,tak to splnilo smysl článku.
Používání dálkových světel na motorce,se mi taky nelíbí,ale zkušenost je taková,že člověk zpozorní,prostě se něco na silnici děje.
Možná by bylo zajimavé si přečíst statistiku nehodovosti a porovnat jí s obdobím, kdy povinnosti svítit ve dne měly jen motorky a potom období,kdy byla povinnost celoročního svícení u všech vozidel.Je to můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji,ale takhe to nějak chápu já .
Všem motorkářům přeji hodně šťastných km v nadcházejicí sezóně a vždycky dobrej DOJEZD do CÍLE !!!

Jump (0) napsal 22.03.2008 v 10:22

Žádné veselé čtení snad se letos polepšíme bez ohledu na to kdo v čem jezdí

megacruiser (38) napsal 22.03.2008 v 09:20

Je to smutný, ale pravda je že za většinu nehod na mašinách si můžeme sami, i když si to každej nepřizná. Měl jsem už dvě ne moc vážný havárky - v prvním případě v tom byl písek a v druhým hňup se škodovkou zaparkovanou v zatáčce a autobus v protisměru. Kdybych ale jel v obou případech jen o trochu pomaleji a víc předvídal, nemusel jsem mít havárku ani jednu a ušetřil bych si prachy i bolest, takže teď už zásadně "nestřílím kam nevidím" a víc předvídám.

Jinak ale bych chtěl všechny motorkáře požádat aby nejezdili s dálkovejma světlama když je v protisměru provoz. Argument že je potom motorka líp vidět je nesmysl. Akorát to může oslnit někoho v protisměru, vjede vám tam a i když vás sejme, stejně to nebude uznaný jako jeho vina, protože byl oslněnej a prasklý vlákno dálkovýho světla bude mluvit jasně, když se najde :( A pokud má někdo na mašině nehomologovaný xenony, tak je viníkem automaticky. Fakt nemá cenu spolíhat na to že čím víc budu svítit tím víc se mi lidi budou klidit z cesty, někteří v horším autě klidně trochu o motorku s dálkama v protisměru škrtnou a jedou dál, už jsem to jednou viděl... Fakt je to naprosto zbytečný nasírat dálkama okolí a zhoršovat tím povědomí o všech motorkářích.
Tak jezděte ohleduplně a ne jako arogantní hovada, ať se tady příští rok nad novou statistikou zase všichni sejdeme :

berry11 (2) napsal 22.03.2008 v 07:08

Ahoj,
četl jsem tady, že by měl autor reagovat na komentáře, tedy reaguji.
To DavR1: Myslím, že jsem dostatečně vysvětlil, že z té statistiky nelze vyčíst to, která značka je nejnebezpečnější, je to spíš pro zajímavost. Jestli jsi to tam nenašel, přečti si to ještě jednou.
To Bozo: To že je víc motorkářů je jasný. Taky je víc motorek. Teď je ale otázka, k čemu ty údaje o zabitých motorkářích vztáhnout? K motorkářům? K motorkám? Pak by se totiž zase dalo pitvat v tom, kolik km ročně najedou, na čem jezdí, kolik jim je let, atd., protože není motorkář jako motorkář. Pak by těch údajů bylo tolik, že bys ten článek četl hodinu, ale neřekl by ti vůbec nic. Statistické údaje jdou mezi sebou totiž porovnávat donekonečna. Porovnávání závislosti mezi dvěma veličinami je korelace, ne korekce, to je zase oprava, trošku sis to spletl Statistika má být pádná, jasná a stručná, proto si myslím, že nejjednodišší a nejobjektivnější je uvést: v tomto roce se zabilo tolik lidí. Hotovo. A to že víš, že máš bejt opatrnej je dobře. To víme všichni. Teď už jen zbývá, aby jsme se podle toho řídili. Chtěl jsem, aby tomu tenhle článek napomohl.
Ahoj Martin Hakl

slayer (0) napsal 22.03.2008 v 00:01

bohuzel takova statiskitka je uplne k nicemu. jsu v ni zakladni chyby, prorovnavaji se jabka s hruskama ...
Jinak to povidani okolo je fajn, clovek si uvedomi, jak vlastne riskuje jen tim, ze na to sedne

Jozeu (0) napsal 21.03.2008 v 22:40

Statististiky sou úplně k ničemu a určitě nejsem jedinej kdo sdílí tento názor.Nejsem věřící a ani tomu nějak neholduju,ale takové motopžehnání není špatný.Tak kdo by měl chut a čas,at se rozjede do Vrchlabí 3.května. Zdar Jozeu

DavR1 (14) napsal 21.03.2008 v 22:12

Absolutně nejnesmyslnější je statitika o nejnebezpečnější značce ... co je to za hovadinu ???
Všechny jsou nebezpečný stejně .. tohle vypovídá jen o nejrozšířenější značce a tím pádem víc nehod ...

Bozo (0) napsal 21.03.2008 v 20:42

Tak já se k chválení autora nepřipojuju. Ty statistiky jsou úplně na nic.

Že se zabije nejvíc lidí kolem 30ti na silný motorce, a že jich je víc než minulej rok? Kde je nějaká korekce, na to že je celkově víc motorkářů? A není náhodou skupina 30letejch nejvíc zastoupená mezi motorkářema? Odfláknutý jak blázen.

To že mám bejt opatrnej, tak to vím už dávno.

Stewe (13) napsal 21.03.2008 v 20:14

Pro Lukasona a další co myslej, že rok 2008 bude 0 mrtvých.

//www.chcizit.cz/1-425-motorkar-zahynul-u-karanic

ninjazx10r (3) napsal 21.03.2008 v 19:24

Kluci omlouvéme tady sami sebe,ale at si to přečtou taky ti plechovkáři.Oni jsou v brnění a většinou se jim nic nestane.Po nehodě rozhodí rukama a řeknou -JEL JAKO PRASE-,ale že se nepodíval do zrtcátka nabo při odbočování nedal blinkr vetšinou zapomenou.Policajti jim to vždy sežerou.Tak autíčkáři nejsme vrazy a prosím koukejte kolem sebe a včas dávejte znamení o změně směru jízdy vždyt je to ve vyhlášce né.rok bez nehod vám přeje bob.zx9

wario (126) napsal 21.03.2008 v 19:17

jezdete rozumem a srdcem , loni jsem to taky roztřelil naštěstí pro mě to dopadlo dobře , jen peníze za opravu . je to hned .

Kuba-CB (19) napsal 21.03.2008 v 18:36

Live to ride, ride to live.Ale Harlejář nejsu

jeza (0) napsal 21.03.2008 v 18:15

to durex...

sherm14 (1) napsal 21.03.2008 v 18:11

jo motorky jsou proste zalezitost,kterou muste mit v srdci od mala mne je sice teprv 15 ale uz ted kroutim hlavou nad tema hlupakama co se ze dne na den rozhodnou ze si koupi litr a nevi co s penezma ja sice zatim drim jenom fichtla ale zubata ceka na kazdym kroku i na fíkovi staci kdyz ujede predni kolo v zatacce na sterku,v protismeru neco jede,vlite tam a je to takze vy na tech supersportech s rozumem!!!nikdy nevite co v ktery zatacce na vas ceka tak hodne stastnejch km chlapi

venca.kocik (0) napsal 21.03.2008 v 18:09

Jako ja jezdím od svích 8 let a zažil jsem jednu svojí větší bouračku a to že mi nedal přednost dědek na križovatce a hádal se že měl přednost jel jsem tam kolem 80ti přelítl jsem mu škodovku ve 2vo saltech nic se mi nestalo. Ti menši bouraček bilo položení na blatě a na mokrej trávě. Sice jezdím rychlejc taky ,ale uš vím kde aby tam zase nevjel nějakej dědek. Vůbec nezáleží jakou máš motorku ale záleží jak umíš jezdit a jak předpovidas situaci co může bejt za zatáčkou a taky můžeš mít staďáka mužeš mít litra ale záleži jak kroutíš s plinem chováš se v provozu.




TOPlist