sumoto_leden



Tenerife 2022 - na motorky v době ledové

Několikadenní trip na ostrov Tenerife - občas je potřeba udělat si radost a vypadnout... v jedné stopě si vyčistit hlavu a poznat zase další kus této planety.

Kapitoly článku

Je mrazivý leden. V příjemně vytopené garáží sedím na gauči vedle své drahé polovičky, v ruce pivo a sledujeme na YT nějaký ten cestopis. Pípá telefon – dotaz na sociální síti „Je tu někdo kdo by jel na 4 dny se povozit na motorce po Tenerife?“ Super nápad! Miluju „hurá akce“, takže se na malou chvíli zamyslím a jemně, spíše tázavým tónem, oznamuji manželce, že bych…

Nakonec jsme přihlášeni čtyři. Vzhledem k pracovním povinnostem to ale máme každý jinak. Já můžu od pondělí, ale nemůžu do neděle. Další zase nemůže od pondělí, ale může do neděle. Dalšímu je to jedno. Nakonec jedeme zvlášť ve dvojících. Já a kamarád Petr pondělí až sobota, Honza a Broňa (dále v textu označováni jako moraváci) se k nám přidají o dva dny později v termínu středa-neděle.

Vybírat na netu půjčovnu motorek je zážitek. Ani v jedné půjčovně se nedaří sehnat 4 motorky, které by nám vyhovovaly. Úroveň komunikace některých je přímo žalostná, o úrovni angličtiny ani nemluvě. Ve výsledku stejně jako termíny máme i různé půjčovny. 

Den 0 - ČR - Tenerife

Konečně den D. Rychlá cesta do Prahy, parking u známého, který nám jako nadšenec do letadel vysvětluje cestou na letiště princip systému MCAS v Boeingu 737 MAX 8, kterým bychom měli letět zpátky do ČR. Je to dobrý, s našimi piloty to nespadne. 

Letíme… Pravidelná konzumace becherovky a tříhodinová nalévárna od staršího manželského páru sedícího za námi. Vášniví kaktusáři a papouškáři nám vypráví o místech a zajímavostech Tenerife. Za cenné rady jim moc děkujeme, i když zatím ještě netušíme, jak cenné jsou zrovna po motorkáře. Přiblížení k ostrovu je fantazie, z mraků vyčnívá nejvyšší vrchol ostrova a zároveň Španelska - sopka Pico del Teide.

Dosedáme na jižním letišti. Probíháme kolem zdravotní kontroly, stačí sken příjezdového formuláře a problém covid vyřešen. Venku 20°C, slunečno. Autobusem se dostáváme do Playas de las Americas, turistického centra jižní části Tenerife. Ubytování v téměř prázdném resortu, komunikace s motopůjčovnou a vyrážíme do města na večeři a poznávat. Španělské pivo nic moc, dokonce i indický pokus o pivo jménem Cobra chutná lépe. Vše vychází na jedničku, utekli jsme z mrazivé domoviny do letní parády. Ne, že bych měl něco proti zimním radovánkám, ale tady jsme kvůli nečemu jinému. Zítra to přijde, další zkušenost v jedné stopě.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):


TOPlist