europ_asistance_2024



Z jihu Moravy za sněhem na Gross Glockner

Kapitoly článku

Den 2 - pondělí 11.7.

Druhý den po snídani se jedeme podívat na zajímavé dílo lidských rukou – přehradní jezera Wasserfallboden a Mooserboden. Jezera se nacházejí pár kilometrů nad Kaprunem a jejich návštěva opravdu stojí za to. Nás, mastňáky s autem, vyhnal „regulovčík“ do obrovského, několikapatrového parkovacího „paneláku“ a motorkáři si vyjedou až nahoru ke spodní stanici autobusové linky, se kterou se pokračuje dál (a výš). Tady mají motorkáře rádi, takže si pohodlně zaparkují a své svršky, helmy atd. odloží ZDARMA do připravených, uzamykatelných boxů. Drobná, ale dobrá rada: Pokud jedete autem a budete parkovat v tom „paneláku“, tak si vyjeďte do co nejvyššího patra a auto odstavte až tam. Jinak si totiž všechna ta patra vyběhnete až nahoru „po schodoch“ jako my.
Nastupujeme do připravených autobusů a vyjíždíme několik pater Alp. Řidič busu předvádí, že má opravdu dobrý odhad rozměrů autobusu, když míjí různé skalní výčnělky v tunelu jen o pár centimetrů. Dovedu to, po své skoro dvacetileté praxi řidiče autobusu, ocenit. Po přistání nahoře překvapení nekončí. Přestoupíme na „dost hustou“ lanovku, která nás vyveze ještě o pár set metrů výš. Je to taková plošina cca 3 x 8 metrů a kromě lidí s námi jede i dodávka. V případě potřeby se na lanovce převeze i autobus (foto). V horní stanici lanovky jsme opět přestoupili na autobus a serpentinami a tunely jsme vystoupali až k hornímu jezeru Mooserboden. Nádherné pohledy a ještě lepší výhledy dokazují naše fotky. I sem se dostali ti se špehýrkami. Až jsme po pár hodinách do sebe nasáli tu nádheru, vydali jsme se z nejvyššího patra sedmého nebe opět dolů mezi „normální smrtelníky“. Celá tahle sranda stojí sakumprásk 18 € za člověka.
Odpoledne, po návratu, jsme své stroje zaparkovali v podzemí k zaslouženému odpočinku a vydali jsme se na pěší vycházku „kousek za barák“. Navštívili jsme trochu zastrčený, ale o to krásnější přírodní skvost – skalní soutěsku s vodopády a prudkým potokem (Sigmund-Thun-Klamm). Vstupné 3,40 € je v pohodě za to pohlazení na duši. Pokud projdete celou soutěsku, vyjdete u hráze jezírka, které potok napájí. Pokračujte dál po břehu proti proudu a přijdete k příjemné restauraci, kde si můžete dát výbornou gulášovou Suppe und Bier. U restaurace je i dětské hřiště a možnost koupání v ledové, křišťálově čisté vodě jezírka.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist