europ_asistance_2024



Nejen svatební cesta do Alp

Kapitoly článku

8.den - 7.7.2012  sobota - cesta zpět

Ráno v 5:00 jsme byli připraveni k odjezdu. Čekala nás 570km dlouhá cesta a tentokrát jsme chtěli jet na jeden zátah. Udělali jsme si poslední snímek, kde majitel domu, kde jsme byli ubytovaní den před odjezdem dodělal nový nápis, aby bylo vidět, že zde mají ubytování.


Po této fotce jsme přidělali kufry, rozloučili se s majiteli a vyrazili na cestu k domovu. Cesta probíhala v klidu, ale po 100kilometrech se vycházející Slunce schovalo za mraky, ale na dlouhou cestu nám to ani nevadilo, bylo příjemných 20°C. Toto počasí vydrželo až na hranice s Českem, kdy při přejezdu Šumavy jsme vjeli do mraku a tak značně mrholilo. Po sjezdu ze Šumavy bylo opět sucho a zataženo. Dále jsme pokračovali cestou na Prahu, ale ze Strakonicemi se začla stahovat mračna. Úplně černo. Proto jsme se rozhodli zastavit na oběd v restauraci "pod napětím", která leží na hlavní silniči číslo 4, před křižovatkou se silnicí 19 (Lety-Mirovice). soutv ajsme dosedli začal déšť, který pěkně zsiloval. Dali jsme si jídlo, kávu a čekali co se stane. Bohužel změna nepřišla a proto jsme se rozhodli navléci se do nepromoků a vyrazit domů i v dešti. Tento nás provázel celých 183km domů. To nebyl nejlepší závěr dovolené, ale do kufrů se voda nedostala a nepromoky nás také udržely relativně v suchu. Do cíle jsme dorazili okolo 15. hodiny se 1768 kilometry v sedle.

Shrnutí

Závěrem bych chtěl pochválit naší Hondu CB 500S, která neměla za celou cestu jediný problém a samozřejmě mojí manželku, která je naštěstí stejný blázen jako já a clou cestu se mnou ráda absolovovala.
Co se týče ubytování: V hotelu Racek na lipenské přehradě, kde jsme byli jednu noc bylo čisto, uklizeno a snidaně v podobě švédských stolů byla vynikající. Cena za dvoulůžkový pokoj se snídaní byla 990kč.. V Alpách jsme vsadili na jistotu v místě, kde to známe ze zimního lyžování. Tam nás ubytování vyšlo na 6nocí pro 2 osoby bez jídla na 252€, což je 21€/os/noc. Za to jsme měli krásný apartmán se třemi pokoji a skvěle uklizenou a vypadající sociálkou, terasou a vybavenou kuchyní. Dále bylo v této ceně parkování motorky v garáži statku, což je nepochybně výhoda. 
V Alpách jsme navštívili spoustu nádherných míst a díky tomu, že nám letos nevyšla návštěva Krimmelských vodopádů, tak máme alespoň něco schovaného na příští rok, kdy bychom se rádi vrátili a poté pokračovali do Itálie, ale to je zatím ve hvězdách...

 


POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz


TOPlist