Lepší už to nebude
Text: Div | Zveřejněno: 27.3.2013 | Zobrazeno: 35 189x

Počasí sice žádná sláva, ale cesta je zatím suchá, a protože jsou i okolní titáni v mracích, alespoň není nic, co by nás od řidítek rozptylovalo, snad jen kdyby bylo o fous tepleji. Posledním, víc jak dvoukilometrovým průsmykem, je pro dnešek Giau. Tady už je vážně zima a na vrcholu nás čeká i bílá tma, není tedy důvodu zde prodlužovat bytí, pořizuji jednu dokumentární a mizíme. Částečně se oteplí až za Cortinou směrem na Toblach. Sluníčka si ale dlouho neužíváme, před Lienz chytáme docela slušnou průtrž a stále provázeni drobnými přeháňkami stoupáme údolím Tauerntal až k tunelu. Za ním se to na štěstí lepší už definitivně.
Ještě že tak, je totiž před osmou a nás stále ještě čeká pár stovek kilometrů k Attersee, které nám později znepříjemní už jen oprava dálnice před Salzburgem. Máme toho všichni plný kecky, když za tmy dojíždíme k známé boudě, kterou jsme před třemi dny opustili. Mlčky rozděláváme spaní, bezeslova sykne i pár plechovek a už se kulíme na karimatky k zaslouženému odpočinku. Únava včerejšího dne upadá slunným ránem brzy v zapomnění. Škoda jen, že vzácné chvíle na cestách se chýlí ke svému závěru. Posledních pár kilometrů mimo dálnici si proto ještě hodláme prodloužit kolem Dunaje až do městečka Sarmingstein, kde se několika rychlými vracečkami loučíme s evropským veletokem a příjemně zvlněnou krajinou rakouského venkova míříme domů.Tím náš výlet končí, zůstala jen spousta fotek a v mysli trvalá vzpomínka neobyčejných dnů na cestách se správnými lidmi. Díky hoši!