sumoto_leden



S padesáti kubíky Polskem

Pak že se nedá na padesátce cestovat! Cestovní rychlost po hlavní silnici 70-75 km/ hod. Do kopečka kolem 60-65. To stačilo na to, abych dojel v pohodě do cíle své cesty - Leszna.

Kapitoly článku

Den 1. - 22.4.2011

Myšleno hotel Filippi, jméno podle herečky. Tedy, řeknu vám, její podobu si vybavuji, ale to je asi tak vše. Pokud tento cestopis bude číst nějaký fanda této osobnosti, omlouvám se.

Odjíždím z Českých Budějovic, rovnou ze svého pracoviště. Až ve 14 hodin. Jinak končím už ve dvanáct. Ale je to pouhých 155 km. Do večera tam budu.

A tak nabírám směr Třeboň, nikde žádná zácpa, jen pllno aut a hlavně těch kamionů. Bojím se jich. Tady je škoda, že nejedu rychleji, možná bych se toho strachu zbavil. Kdo ví, zda by mě zase nelákalo jezdit více než stovkou. 

Třeboň, zastavuji na parkovišti za křižovatkou na Vídeň. Musím se najíst, "pitomá cukrovka." Rohlík, a druhý, a zapíjím vodou. Klasika. Každé dvě hodiny zastavit a najíst se. Tedy nejdéle za dvě hodiny a při pocitu hypoglykemie. "Blbej inzulín."

Po asi čtvrt hodině pokračuji na Jindřichův Hradec, ten projíždím a zastavuji až v Pelhřimově. Na benzínce. Další tři body na Smartku u Shellu. Svačinka, bagetka. Koukám se na hodiny, je něco před čtvrtou. Do Ždírce asi 80 km. Ještě Humpolec a Havlíčkův Brod.
Před rokem jsem tady byl, cestou z Blaníku. Mám to označené na mapě. Modrým označovačem. Autoatlas České republiky se pomalu začíná plnit čarami. Hlavně okolo Českých Budějovic

Vyrážím. Cedule na Kojčice, pak už Humpolec, Havlíčkův Brod. Krajina je tu super a tak zapomínám na ty věčné starosti, a hloupé řeči o tom, že v Česku je bordel a tak. 

Po páté hodině odpoledne už stojím u bankomatu ve Ždírci. Tak 155 km za tři hodiny a pár minut s přestávkami. Na padesátku to jede dobře, a hrdě si svůj skútr prohlížím z dálky. 

Hotel Filippi, hned naproti nádraží. Ubytování za 420,- Kč, se snídaní. Pak večeře a Plznička, pivíčko. Večer jsem se těšil na nějaký film v televizi. Jenže jsem prostě po deváté zabral. Usnul jsem...

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):


TOPlist