Polsko 2024
Text: PBcestounecestou | Zveřejněno: 18.12.2024 | Zobrazeno: 13 958x
Ubytování
Ubytování jsme řešili zamluvením přes Booking ještě před cestou pokaždé 2 dvoulůžkové pokoje pro 4 osoby na 1 noc v 6 penzionech nebo hotelech na trasách našich cest s požadavkem na vlastní koupelnu a WC, check-in v podvečerních hodinách, zrušení objednávky zdarma max. 24hodin předem a platbu pokud možno až na místě, což kromě dvou ubytek, který si platbu strhli z ověřené karty, klaplo. Průměrná cena ubytování pro jednu osobu vyšla na 970,- Kč/noc se snídaní.
1) Hotel Karczyce, Karczyce 1.338,- Kč/2 osoby/1 noc
Hezké klidné prostředí, pokoj čistý, pohodlné matrace. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, klimatizace, trezor, chladnička, TV, Wi-Fi, varná konvice, čaj, kafe, skleničky, hrníčky, balená voda. Zřejmě nedopatřením chyběl WC papír, ale hned ho s omluvou dodali. Postel byla podložená cihlou, ale jinak pohodlná a cajk. Ač hotel s restaurací, pro málo hostů nebyla ještě otevřena a to pro nás byla čára přes rozpočet. V kufrech se na nás smály jen müsli tyčinky, nic víc. Zachránila nás ochotná paní recepční, která nám nabídla výbornou polívku žurek s chlebem a natočila i pár piv (2x žurek, 3x pivo, pečivo – 86 PLN). Bohatá snídaně od 6:30, parkování zdarma v uzavřeném dvoře.
2) Pensjonat Przy Zamku, Człuchów 1.741,- Kč/2 osoby/1 noc
Moc hezké čisté ubytování v krásném prostředí. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, WC papír, klimatizace, trezor, chladnička, TV, Wi-Fi, varná konvice, čaj, kafe, skleničky, hrníčky, balená voda. Bohatá snídaně běžně od 8:00 hod., my jsme ji usmlouvali na 7:30, parkování zdarma v uzavřeném dvoře.
3) Grand Tulipan, Gdyně 2.440,- Kč/2 osoby/1 noc
Moderní čisté ubytování, srdečné přivítání sympatickým panem repepčním, jehož koníčkem byla historie. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, WC papír, klimatizace, trezor, chladnička, TV, Wi-Fi, varná konvice, čaj, kafe, skleničky, hrníčky, balená voda. Bohatá snídaně od 8:00 hod., parkování zdarma v uzavřeném dvoře.
4) Hotel Spichrz, Toruň 2.622,- Kč/2 osoby/1 noc
Nejdražší ubytování na našem tripu, umístěné v sýpkách z 18. století v centru starého města, u řeky Visly a historické brány s restaurací, která nabízí tradiční polská jídla a hosté si můžou jídlo vychutnat při poslechu živé hudby. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, WC papír, pouze ventilátor, trezor, minibar, TV, Wi-Fi, varná konvice, čaj, kafe, skleničky, hrníčky, balená voda. Vzhledem k velikosti hotelu nejbohatší a výborná snídaně podávaná Pondělí - Sobota 7:00 - 11:00 hod., neděle 8:00 - 11:00 hod., parkování v uzavřeném dvoře za poplatek 30 PLN/1 motorka/1 noc.
5) Hotel Constancja, Čenstochová – Wrzosowiak 1.912,- Kč/2 osoby/1 noc
Útulný, čistý menší pokoj s užší manželskou postelí a jednou přikrývkou, takže já se spokojila s přehozem. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, WC papír, klimatizace, trezor, chladnička, TV, Wi-Fi, skleničky, balená voda. Bohatá snídaně od 8:00 hod., parkování zdarma v uzavřeném dvoře.
6) HG Hotel, Toszek 1.596,- Kč/2 osoby/1 noc
Čistý prostorný pokoj s velkou koupelnou. K dispozici ručníky, mýdlo, sprcháč, fén, WC papír, klimatizace, chladnička, TV, Wi-Fi, varná konvice, čaj, kafe, skleničky, hrníčky, balená voda. Bohatá snídaně od 7:00 hod., parkování zdarma na náměstí, nebo v ulici u hotelu.
Celková cena za ubytování 11.650,- Kč/2 osoby/6 nocí = 970,- Kč/1 osoba/1 noc se snídaní
Ve všech případech bylo odhlášení z ubytování až mezi 11. – 12. hodinou. Všude byl k dispozici fén, což jako motorkářka chválím a můžu si po celodenním nošení helmy vlasy zkrotit do nějakého kloudného účesu. Škoda, že u nás to ještě není samozřejmým vybavením, máme ještě co zlepšovat. Kromě jednoho hotelu, byly všude na pokojích klimatizace, v teplotách kolem 30°C jsme to ocenili.
Pokud by vás zajímaly naše další cesty (nejenom na motorce) a chtěli vidět víc fotek, můžete se mrknout na naši facebookovou stránku P&B cestou necestou a třeba nás i sledovat. Mějte se fajn a hlavně: kolama dolů.