Na jednadvacet let staré motorce do Holandska
Text: adoid | Zveřejněno: 18.11.2010 | Zobrazeno: 55 870x
Ráno jsem se rychle sbalil a ve větru složil stan. Po zjištění, že recepce je stále zavřená, jsem jel na benzínku, kde i po dlouhém snažení a manipulací s oběma kreditkama, se mi nepovedlo natankovat, bohužel v nádrži byl už nalitý olej :-(, tak jsem kopnul do tankovacího stojanu, našlápl motorku a jel k jiné čerpací stanici, taky samoobslužné. Ta mi už kreditku vzala a natankoval jsem aspoň trošku benzínu, abych dojel tak 100 Km, nechtěl jsem tankovat víc pro případ, že by motorka odešla a já ji musel i s plnou nádrží nějak dopravit domů. Po natankování jsem se vrátil do kempu a ještě chvíli čekal na recepční, pak jsem dostal pas a vyrazil směr Haarlem a za ním na dálnici. Hned za Haarlemem byly zácpy a překvapilo mě, že mají na dálnici zvedací mosty a semafory. Jelikož MZ jela bez problémů, natankoval jsem plnou, koupil si holandské sušenky a vyrazil směr Německo. Jelikož stále foukal vítr, snažil jsem se lepit za kamiony a nechat si jimi rozrážet vítr. Někde u německých hranic jsem dojel náklaďák odtahovky, který si držel akorát rychlost pro mne, tak jsem za ním jel téměř celou cestu k další benzínce, připadal jsem si, jako bych ho pronásledoval, protože kam on zabočil, tam mi GPS řekla, ať odbočím taky. Jel jsem za ním tak dlouho, že jsem si zapamatoval i jeho SPZ BS-72-BJ. Chvíli před tím, než jsem odbočil na benzinku, tak tato odtahovka odbočila na odpočívadlo, tak jsem jí zamával a pokračoval dál. Cesta přes Německo byla dost nudná, protože jsem zvolil jet po dálnici, takže se kolem nic moc nedělo a naštěstí nebyl ani silný provoz. Po asi stech kilometrech jsem na dálnici opět dohnal moji oblíbenou odtahovku a jel s ní ještě 100Km, pak ovšem odtahovka odbočila z dálnice a já se s ní rozloučil nadobro. Poblíž města Bayreuth jsem sjel z dálnice a až na Pomezí jel už jen po silnicích první třídy. Pak už přišla Česká republika, kde jsem prakticky navigaci nepotřeboval, projel jsem všechny objížďky a v půl desáté jsem zaparkoval motorku u baráku.
Pátý den jsem ujel 848 Km.
Celkově jsem najel 2057Km se spotřebou asi 4,2L, od té doby spojka funguje bez problémů, jediné, co jsem musel udělat je znovu přetěsnit kartery, protože nevěřím, že lepidlo na závity bude těsnit lépe, než silikon. Motovýlet se vydařil a myslím, že i ona porucha spojky patří k těmto cestám a bez toho by člověk neměl takové „mocné“ zážitky