gbox_leden



Paříž a Alpy na GSXR

Kapitoly článku

Den třetí - pokračování

Je kolem 11 hodin, když vyrážím z Heidelbergu směr Paříž. Cesta vede přes Mannheim >> Saarbrucken >> Metz >> Reims do Paříže. Jak asi víte, dálnice ve Francii jsou zpoplatněné i pro motorky. Mě poplatky do Paříže přišly na 17,5 EUR. Do Paříže jsem se dostal kolem 20. hodiny, a tak jsem stihl ještě nákup v místním supermárketu Leader Price a poté jsem se ubytoval v kempu Paris EST ***.

Cena za noc přišla na 16,3 EUR. Vybavení kempu bylo slabší průměr - v jedné sociálce tekla pouze studená voda, v druhé dokonce i teplá. Obě sociálky byly vybaveny zásuvkami na 230V.
V kempu jsem našel pouze 2 řecké motorkáře, a tak nebylo pochyb kde postavit stan. Borci uměli slušně anglicky a byla s nima sranda. Pro mě to byla rozhodně lepší volba než se cpát někam k českému autobusu...

Den čtvrtý

Ráno v 7. hodin jsem vstal a vyrazil do centra. Hlavním cílem dne byla Eiffelovka. Kemp sousedil těsně se čtyřproudou dálnicí A4, která byla neustále ucpaná. Ze začátku jsem zvolil taktiku jet po kraji silnice, ale brzy jsem uvízl tak jako ostatní. Nezbylo tedy nic jiného než počkat na místní bikery, kteří by mi ukázali jak na to.
Mezi 3. a 4. pruhem se vytvořila úzká ulička, kterou jezdili místní - nejčastěji na skůtru. Leckdy jsem měl mezírku mezi svými zrcátky a mezi zrcátky stojících aut malou jen několik centimetrů, takže moje rychlost byla 20-30km/h. Jenže domorodci na skůtrech to tam kosej hlava nehlava a při první příležitosti se vás snažej jakkoliv předjet. Když jsem se konečně dostal do centra Paříže, tak už to bylo lepší - při využívání pruhů pro bus nebo cyklisty se jelo pohodlně.
Co se týče parkování, tak to bylo na celé záležitosti vůbec nejlepší. Zaparkovat motorku se dá takřka kdekoliv. Chodníky jsou dostatečně široké a prostě se tady s tím počítá. Jen jednou za mnou došel policajt a jakmile uviděl, že mám zahraniční SPZ, tak se jen zeptal, jestli nechci pomoct a pak si dal odchod...

Paříž je drahé město - a to říkají i Němci. Pokud však bydlíte v kempu a nakupujete v supermárketu, tak vás to příjde jen řekněme o 20% víc než v některém českém kempu.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz


TOPlist