europ_asistance_2024



Paříž a Alpy na GSXR

Po více než roce jsem si konečně splnil sen, vyrazit na motorce do Paříže. O tom, že to nebyla žádná nudná projížďka a že vyrazit takovouto štreku se dá i sám je následující článek...

Kapitoly článku

Pátek 29.6.2012

Den před odjezdem kupuju stan a připravuju Gixero na cestu - dolití oleje na horní rysku, vyměa brzdových destiček, dofouknutí gum a namazání řetězu.

Den první - sobota

Z Vysokého Mýta vyrážím krátce po 10.hodině po nezbytné kontrole všech věcí. Vyrážím sám směr Hradec Králové >> Praha >> Rozvadov >> Norinberg >> Sinsheim. Teplota vzduchu se drží kolem 30°C, ale na západě Německa je zataženo. Asi 100km před cílem začíná mírně pršet, a tak na nejbližším dálničním odpočívadle zastavuji. Pod stromem se tam zkovával Poláci, kteří cestovali na enduru. Než se stihli převlíct do nepromoku, tak déšť ustal. Na večer jsem se tak dostal do Sinsheimu, kde jsem nakoupil základní potraviny a vidal se do kempu v Hilsbachu cca 10km jižně od Sinsheimu. Tam mě čekalo malé překvapení - jednalo se o nudisticky kemp. Unava byla velika, a tak i FKK prislo vhod. Cena za noc byla 13 EUR.

Den druhý

V noci ze soboty na neděli byla bouřka a ráno ještě mírně pršelo. Po cca 2 hodinách netrpělivého čekání jsem sbalil stan a vyrazil do Technického muzea v Sinsheimu. Zakoupil jsem vstupenku včetně 3D IMAX kina za 18 EUR a šel se kochat nádhernýmy skvosty techniky.

Jako hlavní tahák muzea v Sinsheimu jsou nadzvukové cestovní letadla Concorde a Tu-144.

Většinu cestovních letadel je možné si prohlédnout i zevnitř. Kromě desítek letadel je v muzeu sbírka závodních aut od F1, Le-Mans, dragstery, dále mnoho motocyklů (na obrázku je 2litrový jednoválec NSU), tanky, rakety, lokomotivy ... zkrátka všechno možný.


Technické muzeum Speyer
I když toho v Sinsheimu mají spoustu, přeci jen mi to nestačilo a jel jsem ještě navštívit muzeum ve Speyeru 30km na západ od Sinsheimu. Hlavním lákadlem Speyeru je obří Jumbo Boeing 747, raketoplán Buran a ponorka U9. Když navštívíte obě muzea v jeden den, dostanete slevu na vstupném a to se vyplatí :-)

Opouštím technické muzeum po 18.hodině a vydávám se směrem na Heidelberg. Po několika kilometrech se ubytovávám v kempu Arriva se studenou sprchou za pouhých 9 EUR.


Den třetí

Ráno opět prší, takže opět zdržení cca hodinku než přejdou mraky. Kolem 10. hodiny se dostávám do Heidelbergu. Od hradu, který se umístil v jedné nejmenované anketě na 1. místě jsem ale po pravdě čekal více.

Po asi hodině vyrážím z Heidelbergu směr Paříž.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz


TOPlist