gbox_leden



Vlhká letní dovolená

Minulý pokus o "cestopis" byl podle některých trochu nuda, tak snad se teď alespoň zasmějete. I když to bylo mnohdy spíš k pláči. Je třeba si uvědomit, že cesta nebyla plánována jako pravý motorkářský výlet, proto může zdejším zkušeným cestovatelům přijít jako nudná a nezajímavá. Primárním cílem bylo vyjet, dojet bez nehod a použití dálnic a užít si co příjde po cestě. Což se nakonec i povedlo. Jdem na to!

Kapitoly článku

Pár slov úvodem

Někteří z Vás již vědí, jak dopadl můj první delší výlet na motorce po ČR. A tak jsem se na svou první (skoro)opravdovou moto-dovču vyloženě tetelil. Výlet na jih Francie nakonec nedopadl, ale naštěstí jsme celkem po haluzi natrefili na Chorvatsko. Levné ubytování v apartmánu na nejjižnějším cípu ostrova Krk, krásné fotky a doporučení známých nakonec udělaly svoje. Tak jsme si s partičkou od nás, jedoucí ve dvou autech, nakonec plácli. 2 auta jako doprovod a místo na naše zavazadla mi přišel docela vhod. Neměl jsem v té době ani jedeno moto-zavazadlo a tak nějakých 480L zavazadlového prostoru kamarádova Passatu bylo více než lákavým bodem na seznamu kladů oproti záporům.

Po měsíci nekonečného čekání, plánování, dokupování dalších „potřebných“ věcí, se konečně vydáváme na moji vysněnou moto-dovolenou. Na motce z ČR do Chorvatska. Vysněnou, protože byla první, nikoli kvůli destinaci.

Plán byl asi takovýto: Cesta tam, rozvržena na tři dny. První den z Ostravy přes Slovensko do Maďarska a tam přenocovat někde u lesíka pod stanem. Druhý den návštěva Hévízu a termálního jezera, pak odjezd přes Slovinsko do Chorvatska. Tam stihnout pár fotek u hradu Trakoščan, navštívit muzeum neandrtálců v Krapině a někde za městem opět "pře-stanovat". Třetí den nejdelší zastávka, a to Plitvická Jezera, přenocovat někde za národním parkem tak, abychom se v sobotu ráno setkali s "autopartou" před apartmánem. Jen pro upřesnění, my vyjížděli ve středu (28.07.2010) ráno na lehko a auta až v pátek večer.
Týden před odjezdem panují po celé ČR, a troufnu si říct že i po celé střední Evropě, nehorázné tropy! Teploty lámou rekordy (dva dny před odjezdem hlásí Ostrava 37 stupňů!), lidé i zvířata kolabují horkem a veškeré vodní plochy jsou narvány takovým způsobem, že je v nich víc masa než vody! To bude peklo v těch kombinézách, říkám si. Ani jsem tenkrát nevěděl, jakou mám pravdu!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (66x):
Motokatalog.cz


TOPlist