europ_asistance_2024



Sedm statečných aneb Makarská Riviera

Kapitoly článku

Den 1. - středa 22.6.2011

Plán cesty byl jasný…Moře…odjezd brzo ráno v 07:00 hodin Dali jsme si sraz u Michala před barákem.Nakonec byla trasa cesty následující: CZ-SK-H-HR- Motorku jsem nabalil už o víkendu a čekal na středu…Ráno dám na sebe kombošku, prohlídnu moto a ještě si dávám ranní cigárko a čekám na 7 hodinu, kdy přijedou všichni …
Počasí snad bude v pohodě, je pod mrakem, ale hlásí, že bude hezky-snad bude, nejen tu, ale i celou cestu, a dovolenou…
Vyjíždíme okolo pul osmé, stavujem se ve Valašském Meziříčí-na benzín. Zde čekáme na Davida. a pak,směrem Vsetín-Broumlov-Bylnice, kde se ještě rozloučíme z moji přítelkyní, která tam byla s dětma na výletě, a přejíždíme hranice Slovenska a najíždíme na dálnici směrem Bratislava... Tam taká děláme přestávku,a tankujem…Je dost teplo, až mi z nádrže vytéká vrchem benzín (jsem to moc naplnil). Po chvilkové pauze, na jídlo a benzín přijíždíme po bratislavské magistrále, kde je totální kolona…….ale motorka se vejde všude.Teplota ukazuje 105 a zapíná se ventilátor..

Po překročení slovenské hranice najíždíme směr Rajka-Mosonmagyarovar-Csorna, kde pokládali zbrusu nový asvalt….tedy samé semafory a jeden pruh…ale super cesta….Je dost horko, cesta vyhřátá, z motorky je slyšet naplno točící se větráky… Pokračujem směrem Szombathely-Kormend, zde děláme další přestávku, jak na cigárko, jídlo a tankování…Pořád je dost horko a cesty spravují snad všude, kde jedem…ale zase žádné koleje od kamionů…Pohoda!
Odjíždíme z benzinky z Kormendu ,a jedeme směr Nagykanizsa, hraniční přechod Gorýčan, kde v dáli vidíme kolonu stojící před námi. V protisměru se auta vraceji zpátky z Chorvatska…Jde k nám celník, ukazujem pasy a čekáme v koloně, pomalu pojíždíme k dalšímu celníkovi. Honzy se ptá drogy, alkohol…Odpovídá Ne…a vrací mu občanku..
Na hranici chvíli stojíme,a kecáme. Díváme se, jak některá auta jedou zase zpátky, nebo je hned na hranici prohlíží, všechno ven z kufru, atd…

Odjíždíme a najíždíme na Dálnici Zagreb. Vše jde hladce, žádný provoz, jede se dobře i směrem Karlovac, kde musíme stavět na dálnici, protože se Ladovi zamotaly tašky do kola, a půlka tašek na odpis, jak rifle tak mikina…ale hlavně že se to podařilo rychle spravit a nestalo se něco, co by nebylo při rychlosti 150km/h hezké. Po chvíli jízdy zastavujeme na benzíně a spravujem spálené tašky a upevnujeme je.Nad dálnicí svítí 35 stupnů.Nohy mám v botech,jako kdybych stál na rozpálené plotně,ale pořád lepší než kdyby pršelo. Ladovo CBF začíná zlobit a vypínají mu budíky a motorka začína chcípat….že by baterka,odešla? Jede chvíli bez světel….ale stále to samé. Musíme zastavovat a zjístit závadu, po chvíli si všímám kontaktu na baterce, utřepaný drát. Dávám to dohromady a můžem vyjet a pokračovat v cestě na Senj ,kde taky přijíždíme a hledáme ubytování. Protože je nás 7-tak se asi bude těžko něco hledat, abychom byli všichni pohromadě…. Honza si fotí motorku a vedle něho stojí borec, opřený o sloup a ptá se, "ubytování hledáte?"…za 15 euro i s garáží, berem! Přijíždíme k baráku…a já si tak říkám, tady to znám…Ano…Tady jsem byl ubytovaný pře 2 lety! Vybalujem věci a jdem konečně na večeři a pivo…….po takové dlouhé cestě bodne….

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):


TOPlist