europ_asistance_2024



Starší páni - stále v sedle a na skok na kávu

Kapitoly článku

A nyní naši závěrečnou jízdu v r. 2023. To jsme se koncem října dohodli, že počasí je nejisté, tak pojedeme už jen odpoledne někam na skok na kávu. Když jsme se sešli v pěti lidech a dohadovali, kam pojedeme, tak Pavel – ten s tříkolkou povídá, že co bychom kde hledali anebo jeli na stará místa, pojeďte k nám na chalupu, dáme kávu tam. Není to až tak daleko. Po krátké poradě jsme vyrazili ve 13,30 na trasu. A na fotce to je Pavel s Petrou co nás pozvali, ale fotka je starší z léta a z náměstí v Sobotce.  

Proto se vedení ujal Pavel na tříkolce a jeli jsme z Nymburka po okreskách na Budiměřice, Křinec, Rožďalovice a Jičín. Potom po 35 na Libuň, odbočili vpravo na Rovensko, Koberovy a Železný Brod. To už jsem cítil, že to tak blízko nebude. Za Železným Brodem jsme zdravotně zastavili a komu byla zima, tak se přioblíknul. Dále tedy po 10 do Tanvaldu a ještě kousek za Tanvald a odbočení na Desnou. A za Desnou polňačkou a to jsme byli v cíli. Po prozkoumání blízkého okolí byla prima chalupářská káva a delší povídání při ní.

Vzhledem k pozdnímu startu se čas již rychle naplnil. Počasí konce října neslibovalo žádnou pohodu, a proto byla na domů zvolena námi nepříliš oblíbená část trasy a to i zčásti po dálnici. A to proto, abychom se ještě za světla a pokud možno bez deště dostali domů.

Byla zvolena trasa na Jablonec nad Nisou a připojení na R10 a s ní rychleji do Mladé Boleslavi. Odtud z Bezděčína již po 38 na Nymburk. Ale ještě jsme se zastavili ve Všechlapech, kde jsme udělali krátkou poradu a rozloučení, než se rozjedeme z Nymburka do svých domovů.

V současné době tj. v prosinci 2023, jsme zatím motorky zazimovali a občas se na ně podíváme, případně natočíme, aby věděly, že až se vyčasí tak, že půjdeme opět do sedel.

Společné hodnocení sezony jsme plánovali na listopad. Ale bohužel jsme to dosud nestihli. Ale hlavní je, že jsme sezonu opět dojezdili ve zdraví a bez dopravní nehody – jako dosud každý rok. S touto nymburskou partou jsem již odjezdil 11. sezonu.

Díky kamarádi!

 

                                       Na závěr pak všem vám přejem,

                                            všady prima pohodu,

                                          kolama vždy pěkně dolů,

                                          nikde žádnou nehodu!

                                        Štěstí, zdraví ať se daří,

                                         jak se u nás traduje,

                                       přejeme všem motorkářům:

                                   „AŤ VÁM VŠECNO FUNGUJE!“

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (43x):


TOPlist