gbox_leden



Dovolená na simsonech

Kapitoly článku

Výbava simsonů:)


Sekyrka

Můj simson je vybavený nepostradatelnou sekyrkou, využila se na cestách dostatečně a byla to poslední věc co jsem zabalil a jaksi už nebylo nikde místo. Myslím, že tohle je celkem dobré řešení :) A drží mnohem líp, než samotné vidlice :D

12V zásuvka a nabíječka

Věc kterou mám na simsonu již řadu let. Oba máme 12V simsony, takže jsme měli v zásuvkách autonabíječky na mobil. Lucinka měla místo klasické nabíječky USB adaptér přes který nabíjela mobil.


Držák na mobil - navigace

Navigace je prostě dobrá věc. Ale i přes to jsem měl v tankvaku mapu ve které jsem si kontroloval naší trasu.


Pojistná objímka matice výfuku

Výborná věc pro všechny simsoňáky, takhle se vám výfuk už nikdy nepovolí.


Kufr s domácí zahrádkou

Už při plánování dovolené jsem věděl, že budu potřebovat alespoň já pořádnej motokufr. Zakoupil jsem tento 29litrový Shad. Mohu potvrdit, že za velmi pěknou cenu opravdu kvalitní kufr. Vozil jsem v něm všechno jídlo, olej, jar, nádobí, ešusy, prostě vejde se do něj strašně moc a hlavně perfektně drží na plotně a nevrklá se na gumových dorazech ani po půl roce ježdění.  Výrobce udává zatížení kufru myslím že 3kg, ale přes celou republiku projel se zátěží alespon 10kg a to i celkem ve slušným terénu a kufr drží jak přibitej.
Na kufr jsem vyrobil ze "šestky" hlazenky ještě zahrádku na které jsem vozil plynový vařič, který se také plně osvědčil, díky němu jsme s Luckou za ten necelej měsíc celkem ztloustli :)


Olej

Vezli jsme s sebou celkem 2litry oleje. Na každém simsonu byly dvě 250ml lahvičky od M2T s dobrým víčkem  (stejným jako se používá u PET lahví - to jsou nejspolehlivější víčka) a jednou litrovkou která se nám hned nazačátku cesty rozlila do spacáků a karimatek....

Jendoduše a přitom spolehlivě upevněná lahev od oleje. Nemá kam vypadnout a dá se snadno sundat bez přeštípnutí pásek :)


Prkénko :)

Cestování bez kusu prkýnka bych si nedokázal představit, protože skoro všude simsoni stáli na nezpevněném povrchu - tráva, hlína a většinou se stojánek pod velkou tíhou simsona ihned zabořil...
Podkovu jsem ztratil při jízdě na koních nazačátku naší trasy. Vzal jsem si jí a vozil s sebou po celou dobu naší motodovolené :)

Postranní brašny

Na svým simsonu jsem měl větší postranní brašny rozeplé na největší objem. Značka tuším Motodetail. Byly dost narvané, v jedné bylo nářadí, díly, plachty atd a v druhé oblečení a hygiena.

Lucinka měla hezčí menší decentnější brašny od Louise u kterých byly přibalené špatné pláštěnky, které se na ně nedaly využít, ale nakonec se staly perfeketní pláštěnkou pro spacáky.
Divil jsem se, ale moje drahá polovička se dokázala sbalit do dvou takových "malých" brašen na 3týdny! Chválihodné na holku!

 

Tankvak

Na nádrži jsem měl připlej na magnety tankvak od Louise, další dobrá věc,  dá se rozepnout na větší objem a to pak je jízda na simonu s maximálně naplněným tanvakem celkem komická :) Integrovaná rychle vyndatelná pláštěnka a mnoho kapes. Za tu cenu dobrá kvalita.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (81x):
Motokatalog.cz


TOPlist