gbox_leden



Dovolená na simsonech

Kapitoly článku

Konec odpočívání, jedeme dál!

Odpočinutí, vykoupaní a hlavně vysušení jsme vyrazili opět na cesty. Na jednu stranu bylo u rodičů  moc pěkně, ale pak by jsme se rychle zhýčkali postelí, teplou vodou, krbem.... Tak jsme raději vyrazili dále v našem cestování po republice :)


Z Hartinkova, což je kousek od Moravské Třebové jsme vyrazili směr Ústí nad Orlicí, kde jsme měli kempovat, ale zhruba 10km před ve městě Potštejn jsem uviděl ceduli, nebo spíše blatník z trabanta s nápisem IFA sraz. Zastavili jsme a začal jsem přemýšlet - "je pátek..... srazy začínají v pátek a končí v neděli..... to by mohlo vyjít"! V neděli jsme totiž měli bejt v Nové pace u Lucčiny tety, takže to vychází. Otočili jsme se tedy a jeli po cedulích IFA sraz.



IFA sraz Potštejn

V kempu zatím nebylo moc lidí, bylo teprve páteční poledne. Vybalili jsme stan, udělali oběd a už se začínali sjíždět stroje koncernu IFA a samozřejmě lidé okukovali simsony :)


IFA sraz byl prostě povedený, spanilá jízda všech dvoutaktních a dieselových strojů, závody do vrchu v kamenných dolech, noční jízdy lesem v multikáře, prostě nezapomenutelné zážitky.

 

Lucinka vyhhrála nejkrásnější motorku a já jsem vyhrál 3tí místo v jízdě do vrchu.. Odměna pro každého výherce byla litrovka Alpy + veteš kterou si člověk mohl vylovit z multikáry :)

 

1000km za námi

V neděli ráno lehce prší, balíme stan a všechny věci a odjíždíme do Nové Paky. Stan jsme sbalili do dvou pytlů, mokrá plachta do jendoho a zbytek do druhého. Hned jak jsme vyjeli, tak koukám na tacho a pokořili jsme 1000 najetých kilometrů. Většina lidí si řekne, to nic není, to se dá zvládnout za víkend. Ale na jiných strojích a né na simsonech a navíc jsme nehonili počet najetých kilometrů za den, protože je to dovolená a chceme si odpočinout a ne nikam spěchat, prostě užít si to všude jak nejlíp to půjde.
 

Nová Paka

Lehce promrzlí přijíždíme do Nové Paky za Lucčinou tetou, která nás náramně hostí, skoro jako na zámku :) 
Večer jsme šli na večeři společně s Lucčiným bratrancem a jeho přítelkyní do Novopackých sklípků. Tam se nadlábli, pokecali a šli se ještě projít po Nové Pace a pak domů, kde jsme dohráli rozehranou hru "Dostihy a sázky" :)


Začíná mi docházet, že tohle je už skoro konec naší cesty, že zítra už pojedeme domů, protože teta musí jet do práce, s čímž jsme nepočítali.

Na jednu stranu jsme se domu těšil, ale na druhou bych jel ještě dál kdyby bylo lepší počasí. Poslední týden začal být velmi chladný hlavně v noci a s našimi aušus spacáky jsme celkem mrzli.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (81x):
Motokatalog.cz


TOPlist