europ_asistance_2024



Cesta kolem ČR 2023

Kapitoly článku

5. den 367 km Horní Planá - Krapice

Horní Planá – Lenora – Kvilda – Modrava – Rejštejn – Hartmanice - Železná Ruda - Velké Javorské jezero (DE) – Lohberg – Lam - Neukirchen beim Heiligen Blut –Stachesried – Neuaign - Všeruby – Nový Spálenec – Babylon – Chodov – Černá Řeka – Nmanice – Závist –Smolov – Eslarn – Waidhaus – Georgenberg –- Flossenbürg - Altglashütte – Hohenthan – Asch – Mähring – Bad Neualbenreuth – Hundsbach - Hrozňatov – Cheb - Krapice  

Šumava – tady jsme jeli už několikrát a nikdy se nám to neomrzí. Krásný kus naší země. První zastávka toho dne byla na německé straně u Velkého Javorského jezera, které jsme procházkou obešli kolem dokola. Pak už to bylo na střídačku mezi ČR a Německem, hrad Flossenbürg, na hranicích přímo u silnice památník obětem železné opony Cheb, nepřístupný zámek Starý Hrozňatov, zastávka u Maria Loreto Starý Hrozňatov - Barokní poutní areál s loretánskou kaplí a kostelem sv. Ducha vybudovaný v letech 1664 – 1689. Za komunistů byl zničen, po r. 1992 z financí obyvatel německého Waldsassenu rekonstruován. O obnovu se hlavně zasloužil rodák ze Starého Hrozňatova Anton Hart, který chtěl, aby byla Loreta společným dílem Čechů a Němců.

Poslední oddech jsme naplánovali u  Bismarckovy rozhledny u Chebu (tady se nám povedlo naplnit heslo: kdo to nepoložil, není motorkář. Tak od toho dne už jsme motorkáři. Naštěstí jsme sebou pleskli jen při otáčení, bez zranění a škod, jen s modřinou a naraženinama). Oprášili jsme ze sebe prach a jehličí a dojeli v klidu na ubytko.

Krapice – Ubytování Krapická Stodola – tady jsme zažili něco, co se nám ještě nestalo. Takový ten pocit, že po jednom společně stráveném večeru odjíždíte od nejlepších přátel. Lidičky, se kterými si sednete hned na první dobrou a máte pocit, že je znáte už léta. Sympaťáci, kteří si drží svojí lajnu a podnikání mají jako koníčka a ne jako firmu na prachy. Chtějí se vám věnovat, pokecat si s vámi a ne vám jen načepovat pivo, přinést jídlo a nevšímat si vás. Od té doby jsme u nich byli už 3x a to mluví za vše.

Málem bych zapomněla: moderní vkusné a jednoduché ubytování, výborná rodinná kuchyně, skvěle vyladěná Plzínka.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):


TOPlist