gbox_leden



Ve Slovinsku si dalo dostaveníčko 1000 Goldwingů

Tisíc motorek na jednom místě už nějaké to místo zabere. Co ale teprv, když tam zaparkuje tolik legendárních cestovních obrů! O svém se mohli přesvědčit obyvatelé slovinského městečka Velenje, kde se slavilo 35. výročí od prvního setkání Gold Wing European Federation (GWEF).

Kapitoly článku

Evropské sdružení „goldwingistů“ bylo zaležené v roce 1983 s cílem sdílet informace, podporovat mezinárodní kontakty, přátelství a aktivity mezi Gold Wing kluby a jezdci napříč celou Evropou. Zatímco národní srazy se každoročně konají ve více jak 20 zemích Evropy, na ta velká setkání si členské země GWEF musejí vždy pět let počkat. Na tu letošní dorazili zástupci 26 členských zemí a 9 dalších, mezi kterými byli i jezdci z Kuvajtu, Izraele nebo Austrálie.

Nejmladšímu účastníkovi bylo 19 let, naopak nejstarší má už požehnaných 81. Když už jsme u těch „nej“, tak musíme zmínit i vyhlašované ceny. Nejvzornější zastoupení měli Bulhaři, když přijelo 90 % jejich členů GWEF, pro cenu za největší nacestovanou vzdálenost si došli Finové. Když vynásobíte vzdálenost 2 500 km, kterou museli urazit na sraz 50 členy, je to vskutku úctyhodná porce kilometrů. Všichni účastníci akce se pak společně vydali na spanilou jízdu, jejíž konvoj projížděl rovných 30 minut.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček (Odebírat články autora) - Výška redaktora: 183 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii -0.3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
MARTlN přispěl -0.3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist