WSBK Imola – Nejrychlejší Davies, Ježek je desátý

Kapitoly článku

Superstock 1000 – 2.volný trénink

Odpoledne zajel nejrychleji Ital Raffaele De Rosa (Althea BMW Racing Team), který v posledním kole nastavil 1'49,388 sekundy a rozdílem téměř půl sekundy překonal Michaela Rinaldiho (Aruba.it Racing - Junior Team), který své maximum posunul na hodnotu 1'49,871 sekundy. De Rosa a Rinaldi byli jediní, kteří překonali hranici minuty a padesáti sekund a De Rosa navíc zajel rychleji než je platný rekord okruhu, který v Imole patří Robertu Tamburinimu (2015 – 1'49,868).

Ital Roberto Tamburini (Nuova M2 Racing) tentokrát už v sedle Aprilie zajel v pátek odpoledne třetí čas a na prvního ztratil téměř osm desetin. Posledním jezdcem v jedné sekundě je čtvrtý Argentinec Leandro Mercado (Aruba.it Racing - Junior Team). Pětici nejrychlejších uzavírá Kevin Calia (Nuova M2 Racing) jenž byl s kolem 1'50,731 sekundy o 1,343 sekundy pomalejší než jezdec BMW De Rosa. Ukrajinec Konstantin Pisarev (DRT Racing) zajel 1'57,837 sekundy, což mu stačí na osmatřicátou pozici výsledkové listiny.

V závěru druhého tréninku jezdci uviděli červené vlajky, a trénink pak ukončili v době, kdy do konce scházelo pár minut. Havaroval Federico D'Annunzio (FDA Racing Team), který o něco později skončil ve zdravotním centru okruhu v Imole. Havaroval také Roberto Mercandelli (Team Pedrcini), Leandro Mecado a Luca Marconi (Team Trasimeno), který rovněž musel k lékaři.

AKTUALIZACE - Federico D'Annunzio (FDA Racing Team) už v dalším průběhu víkendu pokračovat nebude, protože si pádem vykloubil levé rameno. Od lékaře má červenou.

FIM Cup Superstock 1000 – 2.volný trénink
19°C, dráha suchá, 28°C, vlhkost: 51%

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist