Desátý podnik MS Superbike – Lausitzring

Kapitoly článku

FIM Supersport (WorldSSP) – Preview

Pro jezdce WorldSSP byla letní přestávka tříměsíční, což je u tak prestižní série až zarážející. Teď budou čtyři poslední závody sezony ve dvou měsících, ale je samozřejmě otázkou, jak si závěr sezony dokáže získat fanoušky zpátky zejména, když budou některá klání v kolizi s programem MotoGP. Každopádně ve hře zůstává rovných 100 bodů a to nám nyní naznačuje, že o titulu stále ještě není rozhodnuto.

Vedoucí jezdec šampionátu Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) má na kontě 146 bodů a náskok na druhého v pořadí ve výši 40 bodů. Turecký závodník má velkou šanci si na konto připsat další titul mistra světa, ale ve zbytku sezony rozhodně nemůže polevit, protože především jeho týmový kolega mu bude největším soupeřem.

Švýcar Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) už ví, že v příštím roce pojede s týmem Puccetti první sezonu v mistrovství svět superbiků, takže jeho motivace se pokusit poslední ročník v supersportech vyhrát, je určitě velká. Prozatím je pro Krummenachera největší ztrátou porucha techniky v Imole, protože jinak by byl na tom mnohem lépe. Zdravotní problémy s ramenem mu od Assenu působily určité potíže, ale to by mělo být minulostí, protože během dlouhé letní přestávky podstoupil operaci.

Podobně je tomu u Patricka Jacobsena (Honda World Supersport Team), který nebodoval v Thajsku a Aragonii, což v tak vyrovnané konkurenci Američana postavilo více méně do pozice z níž o titul nedokáže bojovat. Ztrácí 54 bodů, ve hře jich je rovná stovka, ale to by oba jezdci Kawasaki Sofuoglu s Krummenacherem museli udělat jo chybu, aby to Američana dostalo na první pozici.

S průběžně čtvrtým místem bude spokojený Gino Rea (GRT Racing Team). Britský závodník byl po třetím kole sezony v Aragonii desátý, po domácím podniku v Donington Parku šestý a naposledy v Misanu se posunul na čtvrtou příčku, když využil výpadku jezdců jako Jules Cluzel a Kyle Smith.

Francouz Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) ještě před rokem bojoval o titul mistra světa než měl těžkou nehodu v Jerezu, kde pro něho skončila jak sezona, tak naděje na celkové vítězství. O to se měl pokusit právě letos, ale vůbec se mu nedaří. Jednou vyhrál, jednou byl druhý, třikrát nebodoval a s pětasedmdesáti body je průběžně pátý. Takto si letošní sezonu rozhodně nepředstavoval.

Český závodník Ondřej Ježek (Team GoEleven) také neměl ideálních posledních pár závodů. Do italské Imoly figuroval na deváté pozici průběžného hodnocení, ale pak přišla nula v Malajsii, Donington Parku a v Misanu českého závodníka dokonce zastavily zdravotní problémy. Jezdec Kawasaki letní přestávku využil k doléčení zánětu očního nervu, ale než nastoupí do závodního víkendu v Německu, bude muset projít prohlídkou u hlavního lékaře. Ondřej Ježek je prozatím na jedenácté pozici a v Německu usedne do sedla motorky poprvé od květnového Donington Parku. Na rozdíl od ostatních týmů v létě s týmem vůbec netestovali.

Do německého víkendu nastoupí jezdci, kteří jedou na divokou kartu. Je to dvojice týmu Kallio Racing Fin Niki Tuuli a Estonec Hannes Soomer. Tým s motocykly Yamaha YZF R6 provozuje Vesa Kallio, bratr Mika Kallia, současného testovacího jezdce KTM MotoGP. Třetím jezdcem je Fin Eemeli Lahti, který nastupuje v barvách Team Suzuki Stoneline-Mayer.

FIM Supersport – Stav po Misanu:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 146 bodů
2 - R. KRUMMENACHER - KAWASAKI - 106
3 - P. JACOBSEN - HONDA - 92
4 - G. REA - MV AGUSTA - 78
5 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 75
6 - F. CARICASULO - HONDA - 74
7 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 69
8 - K. SMITH - HONDA - 68
9 - A. BADOVINI - HONDA - 49
10 - Z. KHAIRUDDIN - KAWASAKI - 40
11 - O. JEŽEK - KAWASAKI - 33
12 - N. TEROL - MV AGUSTA - 31
13 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 30
14 - A. BASSANI - KAWASAKI - 29
15 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 27
16 - A. ZACCONE - KAWASAKI - 26
17 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 26
18 - I. MIKHALCHIK - KAWASAKI - 20
19 - A. WEST - YAMAHA - 16
20 - K. WAHR - HONDA - 16
21 - R. ROLFO - MV AGUSTA - 15
22 - A. WAGNER - MV AGUSTA - 8
23 - G. SCOTT - HONDA - 7
24 - K. RYDE - MV AGUSTA - 7
25 - C. BERGMAN - HONDA - 6
26 - H. OKUBO - HONDA - 6
27 - D. STIRPE - KAWASAKI - 5
28 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
29 - K. MANFREDI - SUZUKI - 3
30 - L. MORCIANO - KAWASAKI - 2
31 - A. PHILLIS - HONDA - 2
32 - C. TANGRE - SUZUKI - 1
33 - N. CALERO - KAWASAKI - 1
34 - M. LEVY - YAMAHA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist