Desátý podnik MS Superbike – Lausitzring

Kapitoly článku

FIM Cup Superstock 1000 – Preview

Na jezdce superstockové kategorie čekají poslední tři závody. Mimo Německa je to Magny Cours a Jerez. K dispozici je pětasedmdesát bodů a při pohledu na průběžné hodnocení je každému jasné, jak napínavá bitva to ještě může být.

S náskokem pěti bodů vede tabulku průběžného hodnocení Raffaele De Rosa (Althea BMW Racing Team). Ten naposledy v Misanu bojoval o vítězství v závodu tak urputně, že těsně před cílem skončil společně s Leandream Mercadem na zemi. Tehdy to vzbudilo dost silné vášně, protože pokud by Argentinec vyhrál, srovnal by krok s Italem. De Rossa pak absolvoval premiérový podnik WSBK v Laguně Seca, kde nahradil zraněného Markuse Reiterbergera. Do německého víkendu Ital vstupuje s vědomím, že na startu přijde o tři pozice, což je jeho trest za jeho kolizní manévr z posledního kola závodu v Misanu.

Druhý jezdec v pořadí Leandro Mercado (Aruba.it Racing - Junior Team) má velkou šanci letošní ročník vyhrát, ale bude muset začít porážet De Rosu, což jak už ví nebude tak snadné. Klíčové bude udržet nervy na uzdě a v posledních třech kláních nastavit takové tempo, které rozhodne. Italská Ducati mu rozhodně dodá komplet, který mu to umožní.

Italský závodník Kevin Calia (Nuova M2 Racing) je třetí v pořadí a na vedení v soutěži mu teď schází šestnáct bodů. Jezdec Aprilie se přiblížil k vedoucí dvojici právě díky jejich výpadku z Misana. První tři jezdci průběžného hodnocení mají rozhodně dobré předpoklady k tomu, aby svedli vyrovnanou bitvu o celkové vítězství.

V Německu už měla nastoupit kompletní jezdecká sestava tří ladiček Florian Marino (Pata Yamaha Official STK1000 Team) a Ricardo Russo (Pata Yamaha Official STK1000 Team). Zatímco Russo ještě musí projít vstupní prohlídkou u hlavního lékaře, tak Florian Marino bude ještě v Německu chybět. Pro Francouze je tak nyní bodem návratu jeho domácí podnik v Magny Cours. Marino měl velkou smůlu v Assenu, kde spadl, což by nebylo nic hrozného, ale nedokázal se mu vyhnout Luca Battali, který do Francouze narazil a došlo tam k vícenásobné zlomenině pánve, stehenní, holení a lýtkové kosti, což Marinovi absolutně zničilo sezonu.

FIM Cup Superstock 1000 – Stav po Misanu:

1 - R. DE ROSA - BMW - 82 bodů
2 - L. MERCADO - DUCATI - 77
3 - K. CALIA - APRILIA - 66
4 - M. RINALDI - DUCATI - 53
5 - A. MANTOVANI - YAMAHA - 36
6 - T. RAZGATLIOGLU - KAWASAKI - 34
7 - J. GUARNONI - KAWASAKI - 33
8 - R. TAMBURINI - APRILIA - 33
9 - M. FACCANI - DUCATI - 29
10 - L. VITALI - BMW - 29
11 - L. MAHIAS - YAMAHA - 25
12 - G. BLACK - KAWASAKI - 22
13 - N. CANEPA - YAMAHA - 20
14 - F. MASSEI - YAMAHA - 17
15 - W. TESSELS - KAWASAKI - 16
16 - M. FERRARI - BMW - 15
17 - R. RUSSO - YAMAHA - 13
18 - S. SUCHET - YAMAHA - 13
19 - F. MARINO - YAMAHA - 11
20 - L. SALVADORI - APRILIA - 10
21 - L. MARCONI - YAMAHA - 10
22 - M. SCHEIB - BMW - 7
23 - L. JONES - KAWASAKI - 6
24 - R. HARTOG - KAWASAKI - 6
25 - M. MOSER - DUCATI - 6
26 - C. PONSSON - KAWASAKI - 6
27 - A. TUCCI - YAMAHA - 5
28 - D. DE BOER - YAMAHA - 5
29 - A. ANDREOZZI - KAWASAKI - 5
30 - J. PUFFE - KAWASAKI - 4
31 - B. STARING - KAWASAKI - 4
32 - F. SANDI - YAMAHA - 1
33 - R. MERCANDELLI - KAWASAKI - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist