Třetí GP sezony – Velká cena Argentiny

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Stoprocentní úspěšnost má Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) z tovární stáje KTM. Australan oba úvodní závody sezony 2014 vyhrál a na kontě má rovných padesát bodů. Pro Jacka Millera je začátek letošní sezony nejúspěšnějším v jeho závodní kariéře jezdce mistrovství světa a rozhodně v tom hodlá pokračovat. Okruh v Argentině je pro vedoucího jezdce Moto3 zcela nový, ale to je také pro všechny jeho soupeře, takže bude hodně záležet na tom, jak rychle se jednotliví jezdci přizpůsobí novým podmínkám. Jack Miller je v tomto ohledu již zkušeným závodníkem a můžeme ho zcela jednoznačně považovat za jednoho z největších favoritů na vítězství.

Velmi dobrý úvod sezony zaznamenal také Efrén Vázquez (SaxoPrint – RTG), jemuž se podařilo skórovat dvěma třetími místy v cíli. Na vedoucího Australana, ale ztrácí osmnáct bodů, což je poměrně dost, ale sezona je samozřejmě teprve na začátku a změnit se ještě může všechno. Každopádně teď může Vázquez říct, že je nejlepším jezdcem Hondy a to před začátkem sezony asi nikdo nečekal.
Po dvou úvodních Grand Prix je s čtyřiadvaceti body na třetí pozici Ital Romano Fenati (SKY Racing Team by VR46) a to zejména díky výkonu v Texasu, kde byl druhý. Nyní ztrácí osm bodů na druhého Vázqueze. Fenati závodí v týmu Valentina Rossiho, takže druhé místo v cíli znamenalo zárovň první stupně vítězů pro formaci vedenou bývalým šéfem stáje Ducati, kterým byl Vittoriano Guareschi.

Stejný počet bodů jako Fenati má na kontě také čtvrtý Španěl Alex Rins (Estrella Galicia 0,0). Od Rinse se očekávalo, že bude figurovat blíž předním příčkám, ale zatím se mu nedaří koncovka závodů. Jeho soupeři mívají ostřejší lokty a to včetně jeho týmového kolegy Alexa Máqueze, což Rinse stojí umístění na pódiu.
První pětici nejlepších jezdců Moto3 uzavírá český závodník Jakub Kornfeil (Team Calvo). Jezdec KTM předvádí od prvních testů velmi dobrý výkon, který si dokázal udržet v prvních dvou závodech sezony. V Kataru projel cílem na šesté pozici a v Texasu byl pátý, takže velmi dobrá bilance, která také napovídá, že je v letošním roce hodně blízko umístění na stupních vítězů. Argentina je velká neznámá pro všechny, takže se nechme překvapit.
Ve svém premiérovém ročníku si velmi dobře vede Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo). V každém z úvodních dvou závodů bodovat a v Texasu byl dokonce v první desítce, což mu nyní stačí na průběžné třinácté místo. Hanika má osm bodů a to je stejný počet, jako v případě dvanáctého Isaaca Viňalese. Na první desítku ztrácí brněnský závodník čtyři body. V Argentině pojede stejně jako ostatní poprvé, což může pro Haniku znamenat drobnou výhodu.

Průběžné hodnocení Moto3ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist