První GP sezony - Velká cena Kataru

Kapitoly článku

Moto2 - preview

V Kataru odstartuje novou sezonu také kubatura šestistovek Moto2. Na startu je sedmnáct vítězů Grand Prix a z toho pět bývalých světových šampionů kubatury 125ccm, kteří společně s talentovanými a zkušenými jezdci šestistovek vytvoří napínavou a nervy drásající závodní kulisu.

Loni vyhrál titul střední kubatury Marc Márquez, který ale po skončení sezony přestoupil do MotoGP a tím uvolnil místo svým soupeřům. Největším kandidátem v boji o letošní prvenství je Pol Espagaró (Tueneti HP 40), vicemistr světa z roku 2012 a nejrychlejší jezdec závěrečného testu nižších kubatur v Jerezu.

V roli favoritů jsou rovněž tři Espargarovi krajané Julián Simón (ItalTrans Racing), Toni Elías (Blusens Avintia) a Nicolas Terol (Mapfre Aspar Moto2). Mimo Španělů mají vysoké ambice také jezdci jako Scott Redding (Marc VDS Racing), Alex De Angelis (NGM Mobile Forward Racing) nebo Takaaki Nakagami (Ital Trans Racing), druhý muž závěrečného testu v Jerezu.

Na startu bude chybět Thomas Lüthi (Interwetten Paddock). Švýcar patřil mezi velké favority, bohužel v zimní přípravě havaroval, když do něho narazil padající motocykl Ratthaparka Wilairota a pádem si způsobil zranění, která si vyžádala rychlou operaci. V úvodu sezony Lüthiho nahradí Španěl Sergio Gadea.

První trénink na Velkou cenu Kataru jezdci absolvují už ve čtvrtek 4.dubna 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist