První GP sezony - Velká cena Kataru

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Pro jezdce nejnižší kubatury motocyklového šampionátu je letošní ročník teprve druhým v historii čtyřdobých čtvrtlitrů. Loni sezonu zahajovali, aniž by kdokoliv tušil, který komplet bude tím nejrychlejším a u jezdců nejoblíbenějším. Dnes už to víme, protože čelní příčky ve většině případů patřily jezdcům motocyklů KTM nebo Kalex/ KTM.

Vítěz premiérového ročníků Sandro Cortese přestoupil do kubatury Moto2, což ostatním jezdcům automaticky umožní bojovat o nejvyšší pozici konečného hodnocení. Velkým favoritem je Luis Salom (Red Bull KTM Ajo), jemuž ideálně vyšla zimní příprava. O titul bude také usilovat Maverick Viňales (Team Calvo), který má konečně motocykly KTM a silnou vůli vyhrát. Favority je také dvojice Španělů Alex Rins a Alex Márquez (oba Estrella Galicia 0,0), protože předvedli nevídaný pokrok směrem k předním příčkám. Samozřejmě je třeba počítat s Němcem Jonasem Folgerem (Mapfre Aspar Moto3), talentovaným borcem, který s pořádným motocyklem dokáže divy.

Situace v Moto3 je velmi vyrovnaná a je velmi těžké někoho označit za jasného favorita. O to budou tyto závody napínavější. Samozřejmě nejenom z tohoto důvodu, ale také pro účast jediného českého závodníka v podobě Jakuba Kornfeila (Redox RW Racing GP). Kornfeil byl v testech desátý, což je dobrý výsledek, který teď bude muset potvrdit výsledky v závodech. Jezdec z Rohatce u Hodonína má k dispozici stroj Kalex/ KTM a velkou chuť zajet umístění na stupních vítězů.

První trénink na Velkou cenu Kataru jezdci absolvují už ve čtvrtek 4.dubna 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist