Patnáctá GP sezony – Velká cena Malajsie

Kapitoly článku

Moto3 – preview

V nejslabší kubatuře motocyklového šampionátu je situace v boji o titul mistra světa natolik vyrovnaná, že závěr sezony bude zcela určitě velmi napínavý. Vedoucí jezdec Luis Salom (Red Bull KTM Ajo) má 259 bodů, což je o pouhých devět bodů víc než má nyní na kontě Alex Rins (Estrella Galicia 0,0). Třetí Maverick Viňales (Team Calvo) jich ztrácí dvanáct. Tady je to hodně otevřené a jen málokdo si dokáže troufnout odhadnout letošního vítěze.

Jediný český zástupce v třídě Moto3 je Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP). Momentálně mu v průběžném hodnocení patří dvanáctá příčka, ale cílem je dostat se do první desítky, kde už letos byl. Před sebou má trojici Grand Prix, kde se mu loni tolik nedařilo, ale letos tomu může být naopak. Rozhodně pro to jezdec z Rohatce u Hodonína udělá maximum.
Velký závod má před sebou domácí závodník Zulfahmi Khairuddin (Red Bull KTM Ajo). Ten jel loni skvěle, byl jen kousek od vítězství, ale to mu nakonec vzal jeho týmový kolega Sandro Cortese. Ani letos to ale Malajec nebude mít snadné, protože potom, co v Aragonii havaroval, musel jít na operaci zápěstí a nebude zcela fit.

Každopádně na startovním roštu nebude Khairuddin jediným Malajcem, protože oba jezdci na divokou kartu jsou také z Malasjie - Aizat Malik a Hafiq Azmi (Touchline-SIC-Ajo KTM).

Khairuddin v Aragonii havaroval po kontaktu s Efrénem Vázquezem, který závodí v barvách Mahindry a pro rok 2014 podepsal smlouvu s týmem Caretta Technology – RTG. Volné místo u Mahindry pravděpodobně natolik zaujalo Dannyho Kenta u Tech3 v Moto2, že zrušil již podepsanou smlouvu a pravděpodobně podepíše novou s Mahindrou zpátky v Moto3.

Průběžné hodnocení MS - Moto3

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist