Patnáctá GP sezony – Velká cena Malajsie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

V kubatuře čtyřdobých šestistovek je vedoucím jezdcem seriálu Scott Redding (Marc VDS Racing), který má na kontě celkem 215 bodů a náskok před druhým jezdcem v pořadí rovných dvacet bodů. Britský závodník získal na svého španělského rivala Pola Espargara (Tuenti HP 40) od zahajovacího podniku v Losail až do závodu v italském Mugellu celkem čtyřicet sedm bodů. Naopak situace se obrátila závodem v Barceloně. Od Katalánska až po Aragonii si Espargaró připsal na konto celkem 141 bodů, zatímco Redding bodů 114 a to i s vítězstvím v domácím podniku v Británii. V posledních čtyřech závodech bude bitva o titul zcela určitě ještě hodně napínavá. Oba jezdci mají jisté smlouvy pro příští sezonu, takže čistou hlavu a velké odhodlání přestoupit do MotoGP s titulem mistra světa Moto2.

Průběžně třetí je Španěl Esteve Rabat (Tuenti HP 40), který podává velmi dobré výkony a také on nezůstane u týmu Sita Ponse, protože po skončení sezony přestoupí k týmu Marc VDS Racing, kde pojede místo Scotta Reddinga. Španěl je jistě talentovaný závodník a stále má možnost bojovat o titul mistra světa. Stejně jako v jakékoliv jiné z kubatur je ve hře rovných sto bodů a Rabat jich na vedení ztrácí čtyřiačtyřicet.

Po závodním víkendu produkčních motocyklů ve francouzském Magny Cours oznámil v neděli večer tým nového mistra světa třídy Supersport Sama Lowese jeho přestup do mistrovství světa prototypů. Britský závodník pojede v třídě Moto2, ale zatím nebylo řečeno v jakých barvách. Sám jezdec o den později potvrdil, že to bude tým Speed Up, ale na oficiální potvrzení si pravděpodobně budeme muset počkat až do posledního závodu WSBK v jihošpanělském Jerezu.
Tým Technomag CarXpert v Malajsii nahradí zraněného Randy Krummenachera domácím závodníkem osmnáctiletým Zaqhwanem Zaidim. Tým měl na výběr buď tento víkend neobsadit Krummenacherův motocykl nikým nebo zvolit místního jezdce, takže si vybrali tu druhou možnost a vybrali jezdce, který začal závodit v roce 2009 a loni vyhrál v Suzuce čtyřhodinový vytrvalostní závod.

V závodech v Malajsii, Austrálii a Japonsku pojede také Brit Gino Rea, ale tentokrát to nebude s českým týmem Montáže Brož, ale s týmem Argiñano & Gines Racing, kde nahradí zraněného jezdce Alberta Moncaya. Alex Mariñelarena nahradí u Blusens Avintie Daniho Rivase, protože ten má ještě stop pro závod v Malajsii, jako trest za nehodu způsobenou po najetí do skupinky jezdců při nácviku startu po skončení zahřívacího tréninku v Silverstonu.

Na startu budou také dva jezdci na divokou kartu - Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), který loni zajel fantastický závod v dešti a jen těsně minul stupně vítězů a Thajec Decha Kraisart s týmem Singha Eneos Yamaha Tech3.

Průběžné hodnocení MS - Moto2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist