Pátá GP sezony - Velká cena Itálie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Po čtyřech úvodních závodech sezony je ve vedení průběžného hodnocení střední kubatury Scott Redding (Marc VDS Racing). Britský jezdec patří mezi ty mohutnější jezdce v závodním poli a je vidět, že toho dokáže správně využít. Ve čtyřech závodech byl jednou pátý, dvakrát druhý a jednou vyhrál. Tato bilance teď britskému jezdci dává celkem šestasedmdesát bodů, což je o dvacet čtyři bodů víc než má druhý jezdec v pořadí. Můžeme říct, že Redding zahájil letošní sezonu skvěle, pro většinu až překvapivě dobře, a je rozhodně velkým kandidátem na zisk titulu.

O ten by rád bojoval také druhý jezdec v pořadí Esteve Rabat (Tuenti HP 40). Španěl ve Francii havaroval ve stejném místě jako jeho týmový kolega Espargaró. Oba jezdci spadli po najetí na mokrou bílou čáru ve stejné zatáčce, na stejném místě a ve stejnou chvíli. To je neuvěřitelní smůla a to zejména pokud mluvíme o někom, kdo figuroval na špici průběžného hodnocení.

Bodový příděl za druhé místo z Le Mans posunul Mika Kallia (Marc VDS Racing) v průběžném hodnocení na třetí místo. Finský jezdec Kalexu v barvách belgické stáje teď ztrácí na druhou příčku pět bodů, což je rozdíl, který by rád snížil nebo úplně vymazal už tuto neděli v Mugellu. Kallio je zkušený jezdec, takže z jeho strany rozhodně nic nemožného. Navíc oba jezdci stáje Pons teď budou pod tlakem, což je prostor pro další chyby a z toho může Fin těžit.
Stejný počet bodů jako Mika Kallio, má v této chvíli také čtvrtý jezdec v pořadí Dominique Aegerter (Technomag carXpert). Švýcar si v úvodu sezony vede opravdu dobře. Třikrát zůstal těsně za umístěním na stupních vítězů a jednou byl osmý, což mu teď dává slušné šance v boji o minimálně průběžnou třetí příčku. Švýcar Aegerter je také společně s Reddingem, Simeonem, Zarcem, De Angelisem a Schrötterem jediný z celého pole jezdců šestistovek, kdo dokázal v každém z posledních čtyř závodů bodovat.

Když loni Pol Espargaró (Tuenti HP 40) prohrál bitvu o titul s krajanem Marcem Márquezem, smířil se s tím a trpělivě čekal až nadejde jeho chvíle. Ta měla přijít letos. V předsezonní přípravě patřil k nejlepším a zahajovací závod v Kataru vyhrál, takže až dosud vše podle plánu. Problém přišel už ve druhém podniku v Texasu, který nakonec ani nedokončil a stejně to dopadlo také v Le Mans. Druhá nula v pořadí znamená, že je Espargaró průběžně pátý a na vedení mu chybí pětatřicet bodů. S takovým scénářem si myslím nikdo ani nepočítal. Espargaró samozřejmě bojuje dál a prozatím jako jediného vážného soupeře v boji o titul vidí Brita Reddinga.

Jediným jezdcem na divokou kartu nebude Ital, ale Lucas Mahias, který pochází z Francie a do italského závodního víkendu nastoupí v barvách týmu ProSport.

Moto2 – průběžné hodnocení MS (4/17):

1 - Scott REDDING - GBR - Kalex - 76 bodů
2 - Esteve RABAT - SPA - Kalex - 52
3 - Mika KALLIO - FIN - Kalex - 47
4 - Dominique AEGERTER - SWI - Suter - 47
5 - Pol ESPARGARO - SPA - Kalex - 41
6 - Nicolas TEROL - SPA - Suter - 38
7 - Xavier SIMEON - BEL - Kalex - 35
8 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 29
9 - Johann ZARCO - FRA - Suter - 28
10 - Alex DE ANGELIS - RSM - Speed Up - 22
11 - Anthony WEST - AUS - Speed Up - 20
12 - Mattia PASINI - ITA - Speed Up - 18
13 - Julian SIMON - SPA - Kalex - 18
14 - Jordi TORRES - SPA - Suter - 16
15 - Simone CORSI - ITA - Speed Up - 15
16 - Marcel SCHROTTER - GER - Kalex - 15
17 - Mike DI MEGLIO - FRA - Motobi - 14
18 - Toni ELIAS - SPA - Kalex - 14
19 - Randy KRUMMENACHER - SWI - Suter - 5
20 - Thomas LUTHI - SWI - Suter - 5
21 - Sandro CORTESE - GER - Kalex - 3
22 - Louis ROSSI - FRA - Tech 3 - 1
23 - Ricard CARDUS - SPA - Speed Up – 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist