Osmý podnik sezony – Motul TT Assen

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Po delší přestávce je zpátky pohárová soutěž pro talentované závodníky Red Bull Rookies Cup. První dva závody sezony jeli v úvodu evropské mise světového šampionátu v Jerezu a v Assenu přidají další dva. Stejný počet bodů za vítězství a druhé místo mají na kontě dva závodníci – Španěl Aleix Viu a Japonec Ayumu Sasaki.

Na třetí pozici je Španěl Rufino Florido, jemuž na první dva schází šestnáct bodů. Čtvrtý v pořadí figuruje domácí závodník Walid Soppe, na něhož bude upřena velká pozornost vzhledem k tomu, že tu loni jeho krajan Bo Bendsneyder vyhrál oba závody. Prví pětku uzavírá Rus Makar Yurchenko, který má na kontě rovných dvacet bodů.

Český závodník Filip Salač má zatím jeden bod, takže je průběžně osmnáctý. Závod v Assenu je pro něho dobrou příležitostí, jak si bodově polepšit a posunout se pořadím o něco výš. Sezona se nyní dostane do intenzivnější fáze, protože po závodech v Assenu následuje Německo, Rakousko a pak už domácí podnik v Brně.

V pátek mají jezdci na programu tréninky a kvalifikaci. Sobota je dnem prvního závodu se startem v 16:30 hodin. V neděli je druhý závod, který startuje v 15:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist