Čtvrtá GP sezony – Velká cena Španělska

Kapitoly článku

Moto3 – preview

S šestašedesátí body je ve vedení průběžného hodnocení nejnižší kubatury Australan Jack Miller (Red Bull KTM Ajo). Miller nejede do Jerezu pro nic jiného než pro plný počet bodů za vítězství, o které přišel v Argentině, když v poslední zatáčce došlo na “žduchance“ mezi ním a vítězem závodu Romano Fenatim (SKY Racing VR46). Miller byl nakonec rád, že cílem projel třetí a neskrýval frustraci z toho, jakým způsobem o vítězství přišel.

Romano Fenati dostal za incident z předposlední zatáčky v Argentině jeden trestný bod, ale pětadvacet bodů za vítězství mu zůstalo a to se počítá. V průběžném hodnocení je nyní druhý a na Millera ztrácí sedmnáct bodů. Mezi oběma jezdci letos zřejmě uvidíme ještě ne jeden zajímavý souboj. Každopádně Fenati může být spokojený, protože je prvním jezdcem, který Rossimu týmu zajistil vítězství v seriálu Grand Prix.
Na třetím místě je Efrén Vázquez (Saxoprint-RTG) a za ním dvojice stáje Estrella Galicia 0,0 čtvrtý Alex Márquez a pátý Alex Rins. Oba jezdci tentokrát nebudou v Jerezu sami, protože v barvách jejich stáje s nimi pojede na divokou kartu Španělka Maria Herrera. Ta poprvé závodila v seriálu Grand Prix loni v Aragonii, kde se ji moc nedařilo. V Jerezu už letos závodila v mistrovství CEV Respol a na konto si připsala jedno vítězství a jedno druhé místo.

Sedmý v pořadí je Jakub Kornfeil (Tam Calvo), který si v argentinské kvalifikaci vybojoval parádní čtvrté místo na startu, ale v samotném závodu zajel jen po první zatáčku než byl sestřelen jedním ze soupeřů. Český závodník zvedl poškozenou motorku a závod dokončil na dvacátém místě, ale bez bodu.
Podobně byl na tom Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo), který v prvním kole kolidoval s Italem Locatellim a skončil na zemi. S poškozeným strojem v závodu pokračoval, ale v závěru následoval další pád, takže tentokrát český závodník cílem neprojel a v průběžném hodnocení mu patří sedmnáctá pozice.

Průběžné hodnocení Moto3 ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist