Čtvrtá GP sezony – Velká cena Španělska

Kapitoly článku

Moto2 – preview

V pozici vedoucího jezdce průběžného hodnocení přijíždí do Jerezu Esteve Rabat (Marc VDS Racing). Španěl má na kontě dvoje vítězství a jedno druhé místo, což je v přepočtu celkem sedmdesát bodů. Před čtvrtým podnikem mistrovství si tak Rabat drží solidní náskok osmadvaceti bodů před týmovým kolegou Kalliem.

Fin Mika Kallio (Marc VDS Racing) byl v Argentině sedmý a to znamená, že mu jeho týmový kolega stále uniká a tentokrát už rozdílem téměř třiceti bodů. Na průběžnou druhou pozici se Kallio ovšem nedostal díky tomu, že by byl v cíli závodu sedmý, ale protože Maverick Viňales (Pons HP 40) závod v Argentině nedokončil. Nováček v Moto2 je nyní s třiatřiceti body třetí a na Fina ztrácí pět bodů.
Na čtvrtém místě je Dominique Aegerter (Technomag carXpert), který nebodoval v Kataru, ale už v Austinu byl třetí a naposledy v Argentině čtvrtý. Pokud si podobně povede také v Jerezu, rozhodně se posune pořadím nahoru. Švýcar předvádí velmi dobré výkony a nebýt technické poruchy na jeho motocyklu, bodoval by s nejvyšší pravděpodobností také v Kataru.

Belgičan Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2) v úvodních dvou závodech ani jednou nebodoval a chuť si spravil až v Argentině, kde byl druhý. Dvacet bodů ho posunulo na průběžné sedmé místo, ale radost z jeho teprve druhých stupňů vítězů kariéry mu zkazil trestný bod, který Belgičan dostal za okamžité nerespektování červených vlajek během kvalifikace na Velkou cenu Argentiny a také, že po dokončení kola okamžitě nezajel do boxů.
Na jihu Španělska bude chybět Josh Herrin (AirAsia Caterham Moto Racing), který si před Argentinou zlomil klíční kost a jehož tentokrát tým nahradil thajským závodníkem Ratthaparkem Wilairotem. Wilairot není v mistrovství světa neznámé jméno. Ještě loni závodil v třídě Moto2 u Fausta Gresiniho než bylo oznámeno, že ukončil kariéru, což on sám ale nikdy nepotvrdil a letos je jezdcem mistrovství produkčních motocyklů v třídě Supersport.

Průběžné hodnocení Moto2ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist