Čtrnáctá GP sezony – Velká cena Aragonie

Kapitoly článku

Moto2 – Preview

Vedoucím jezdcem třídy šestistovek s jednotnými motory Honda je Esteve Rabat (Marc VDS Racing). Španěl má na kontě 258 bodů, celkem sedm vítězství, jedno druhé a jedno třetí místo, což svědčí o jeho skvělé formě a velké šanci vyhrát titul mistra světa pro sebe a pro tým, který jej loni v závěru sezony ztratil se Scottem Reddingem. Jediným soupeřem je Rabatovi jeho týmový kolega, kterého se do konce sezony musí snažit pravidelně porážet.
Mika Kallio (Marc VDS Racing) skutečně španělskému jezdci zdatně konkuruje, ale už tři závody nevyhrál a třebaže skončil pokaždé druhý, jen díky faktu, že ony závody vyhrál Rabat, mu způsobily ztrátu patnáct bodů. Celkem Finova ztráta na vedení představuje dvaadvacet bodů a pokud chce letos vyhrát musí Rabata porazit v každém klání, které ještě do konce sezony máme na programu. Co se týče Kalliovy budoucnosti, tak tam to zatím jisté není. Marc VDS Raing měl v příštím roce jet tři motocykly třídy Moto2, ale nyní se situace změnila s přestupem belgické stáje do MotoGP, takže Mika Kallio bude zřejmě muset hledat nové místo. Jsou tu určité náznaky, že by mohl zpátky k Pramac Racingu do MotoGP, ale to je zatím v rovině spekulací. Každopádně Kallio nedávno uvedl, že pokud by měl závodit někde o pozice konce druhé desítky, tak raději kariéru ukončí.
Třetí v pořadí je Maverick Viňales (Paginas Amarillas HP 40), úřadující mistr světa Moto3 z roku 2013. Pro jezdce, který jede premiérovou sezonu v Moto2 skutečně parádní výkon, díky němuž také směle míří za titulem pro Nejlepšího nováčka roku 2014 a rovněž o stupeň výš, což znamená přestup do MotoGP, který ale ale nebyl dosud oficiálně potvrzen.

První pětici průběžného hodnocení seriálu uzavírá dvojice švýcarských závodníků Dominique Aegerter (Technomax carXpert), který dnes jako jediný absolvoval všech 81 závodů třídy Moto2 od jejího zavedení v roce 2010 a Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2). Šestý Ital Simone Corsi (NGM Forward Racing) je stále kvůli zranění mimo hru, takže v sedle jeho motocyklu bude pokračovat francouzský závodník Florian Marino, jezdec české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres z mistrovství světa supersportových motocyklů.
Tým JiR Webike Moto2 nasadí v Aragonii za zraněného Japonce Tetsuta Nagashimu Američana Kenny Noyese, jenž okruh v Aragonii zná velmi dobře ze svého působení ve španělském šampionátu CEV. Pětatřicetiletý jezdec narozený v Barceloně závodí v mistrovství Španělska v sedle superbikové Kawasaki a je průběžně třetí, přičemž ho od vedoucí pozice dělí jen čtyři body.

Mistrovství světa silničních motocyklů 2014 – Moto2:

1 - Esteve RABAT - Kalex - SPA - 258 bodů
2 - Mika KALLIO - Kalex - FIN - 236
3 - Maverick VIÑALES - Kalex - SPA - 179
4 - Dominique AEGERTER - Suter - SWI - 133
5 - Thomas LUTHI - Suter - SWI - 103
6 - Simone CORSI - Kalex - ITA - 100
7 - Johann ZARCO - Caterham Suter - FRA - 88
8 - Anthony WEST - Speed Up - AUS - 65
9 - Luis SALOM - Kalex - SPA - 63
10 - Sandro CORTESE - Kalex - GER - 62
11 - Franco MORBIDELLI - Kalex - ITA - 52
12 - Marcel SCHROTTER - Tech 3 - GER - 51
13 - Jonas FOLGER - Kalex - GER - 48
14 - Sam LOWES - Speed Up - GBR - 42
15 - Xavier SIMEON - Suter - BEL - 39
16 - Alex DE ANGELIS - Suter - RSM - 37
17 - Julian SIMON - Kalex - SPA - 36
18 - Mattia PASINI - Kalex - ITA - 32
19 - Jordi TORRES - Suter - SPA - 32
20 - Hafizh SYAHRIN - Kalex - MAL - 29
21 - Ricard CARDUS - Tech 3 - SPA - 28
22 - Axel PONS - Kalex - SPA - 28
23 - Randy KRUMMENACHER - Suter - SWI - 24
24 - Takaaki NAKAGAMI - Kalex - JPN - 23
25 - Louis ROSSI - Kalex - FRA - 13
26 - Lorenzo BALDASSARRI - Suter - ITA - 12
27 - Gino REA - Suter - GBR - 5
28 - Nicolas TEROL - Suter - SPA - 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist