AA Pannonia Ring: Názory jezdců a týmů

Kapitoly článku

Michal Šembera a jeho tým Willi Race nastoupili o uplynulém víkendu k druhému závodu šampionátu Alpe Adria, který se jel tentokrát v Maďarsku a to poprvé novou formou dvou závodů za víkend. Tým odjížděl s dobrou náladou a Michal si věřil, protože na Pannoniaringu proběhlo týmové jednodenní testování o týden dříve.
V pátečních trénincích bylo ještě potřeba doladit detaily na nastavení podvozku, bohužel první sobotní kvalifikace nepřinesla ideální podmínky, hned od začátku v některých úsecích trati lehce pršelo. Michal tak odjel jenom pět kol a stejně jako ostatní se vrátil do boxu kvůli sílícímu dešti a tak pro něj sobota znamenala šestou startovní pozici. Start do sobotního závodu nebyl špatný, bohužel se před Michala dostal maďarský závodník Rosivall, kterého Michal několik kol nedokázal předjet. Mezitím už čelo závodu poodjelo, takže poté co se Michal dostal před Rosivalla, tak už závod v klidu dokončil na slušném pátém místě. Před nedělní kvalifikací se opět udělalo několik změn na podvozku a na výsledku to bylo znát, Michal se dostal na páté místo, jen několik desetin od první řady. Po startu se posunul na čtvrté místo, bohužel ve třetí zatáčce dostal highsider, při kterém se sice na motorce udržel, ale také ho předjel Martin Choy. Michal se pak nedokázal udržet před sebou jedoucí skupiny, chvíli se mu dařilo ji stahovat, ale nakonec závod opět dokončil na pátém místě.

Michal Šembera: Na další závody jsem se velmi těšil, bohužel nám moc neprospěly změny, které jsme provedli v pátek. V první kvalifikaci jsme měli špatné podmínky, ve kterých jsme nemohli nastavení vyzkoušet, to se ale pak v závodě ukázalo jako ne moc ideální. V prvním závodě se mi povedl start, ale pak se přede mě dostal maďarský závodník a mě se podařilo ho předjet až v polovině závodu. Pak jsem se držel v celkem slušném tempu, ale díky začátku závodu z toho bylo jen páté místo. Nedělní kvalifikace se mi povedla, vyvezl jsem se za Choyem a zajel celkem slušný čas 1:56,5, se kterým jsem se posunul na páté místo. Po startu jsem byl čtvrtý, bohužel ve třetí zatáčce mě to pořádně nakoplo a tím jsem se posunul na pátou pozici a chvíli trvalo, než jsem se dostal zpátky do dobrého tempa. Začal jsem skupinu před sebou stahovat, ale nestačilo to. Páté místo není špatné, ale rád bych bojoval v top 3. Cítím ale, že se kolo od kola zlepšuji a stále víc se sžívám s motorkou, i když je to po dvou sezonách na šestce nezvyk a tak se tomu potřebuju zase přizpůsobit. Celý tým pracoval velmi dobře, jsem s tím velmi spokojený a za jejich práci jim patří velké díky.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist