AA Pannonia Ring: Názory jezdců a týmů

Kapitoly článku

Po hořických zatáčkách se náš tým přesunul na maďarský okruh Pannoniaring, kde se v rámci Alpe Adria šampionátu jeli i závody naší třídy CZ OPEN 1000.

Během pátku jsme testovali a najížděli kilometry, abychom mohli v kvalifikacích a závodě podat co nejlepší výkony.

Na maďarský autodrom jsme tradičně dorazili již v pátek dopoledne a ihned se pustili do trénování. Aleš měl bohužel v jedné jízdě díky vypadlému kvaltu pád. Motorku se podařilo opravit a tak jsme do 1.Q nastoupili v kompletním složení. Výsledkem bylo 1.a 3.místo, po 2.Q byly finální pozice na startu 2. a 3.místo.
V sice chudě obsazeném závodě, ale s všemi hlavními konkurenty si kluci vyjeli 1. a 2.místo v cíli závodu. Nyní nás čeká návrat do Hořic a Česká Tourist Trophy a alespoň trochu oživení, jelikož závodit v poloprázdném startovním roštu před publikem tvořeným traťovými komisaři není to pravé ořechové...

Alda #12: „Úvodní seznámení s okruhem pro mě nedopadlo nejlépe. Při brzdění do první pravé po cílové rovince jsem nedořadil třetí rychlostní stupeň a bohužel při snažení se nedostat mimo trať jsem upadl. Motorka se díky našemu mechanikovi, za což mu mnohokrát děkuju, podařila dát dohromady. V první kvalifikaci jsem motorku otestoval, kdy jsem nezaznamenal další problémy a začal najíždět potřebná kola V závodě jsem opět nezačal nejlépe, ale postupně jsem se dostal do tempa a dojel na druhém místě za skvěle jedoucím Mírou. Nakonec vše dopadlo nejlépe, jak mohlo.

Mirek #119:Kvalifikace se povedly bez problémů. V závodě jsem si vyjel díky špuntujícímu maďarskému závodníkovi náskok, který jsem dokázal před dotírajícím Alešem udržet. V cíli z toho bylo 1. a 2.místo pro náš tým, takže super víkend a další cenné body do celkového hodnocení. Jen ta atmosféra a poloprázdný paddock je k zamyšlení pořadateli takhle vyhlášeného seriálu jakým Alpe Adria je..“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist