Smutná hořická Tourist Trophy

Druhý letošní závod na krásné hořické trati mohl být skvělým pokačováním povedených Zatáček. Plno známých jezdců, spokojených diváků, pohled na krásné motocykly a napínavé souboje ale přehlušil smutný okamžik, který znamenal předčasné ukončení této skvělé podívané.

Kapitoly článku

Během dne se odjelo sedm šestikolových závodů, kde se utkali jezdci jak na historických motocyklech vyrobených ve třicátých letech minulého století, tak na “brusech” z let osmdesátých. Nádherná podívaná byla samozřejmě i na jízdu sajdkárů, kde se jedna z kategorií jela jako memoriál Marie a Ilji Zachovalových, kteří v loňském roce při tomto závodě tragicky havarovali. Všichni jsme doufali, že právě tato smutná událost byla na této trati tou poslední a pří dalších ročnících si budeme všichni užívat už jen krásná sportovní klání. Bohužel ale ve chvíli, kdy se po okruhu proháněli jezdci jednoho z posledních závodů nedělního programu, došlo k další těžké nehodě.
Jednašedesátiletý rakouský jezdec Richard Hubinger v posledním kole závodu svojí kategorie nezvládl svůj motocykl, který jej následně katapultoval ven z trati. Pilot bohužel narazil hlavovu do kovového zábradlí a i když se mu přivolaný lékař ještě snažil pomoci, nehoda bohužel skončila tím nejhorším možným způsobem. K neštěstí došlo v Kudrnáčově zatáčce, tedy v místě, kdy Hubingerovi scházelo do cíle necelých 200 metrů....
Na další pokračování závodu samozřejmě nebylo ani pomyšlení a také výsledky již odjetých závodů byly anulovány. Určitě se opět ozve spousta hlasů, volajících po ukončení motocyklových klání na těchto přírodních okruzích, ale to by byla dozajista velká škoda. Dovedete si představit tyto nádherné klasické motocykly na sterilních autodromech?

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Dan Šeiner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist