Smutná hořická Tourist Trophy

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
acALIEN (-4) napsal 03.07.2009 v 13:21

No, myslim, ze by tam meli jezdit hlavne veteranske motorky a ne veteransti ridici, uz kvuli jejich vlastni bezpecnosti.

martin1 (658) napsal 28.06.2009 v 23:25

Tak jsem myslel,že jsem narazil na lonský článek...
Pořadatelé, nic si z těch TOP přísvěvků nedělejte,ty tu budou vždycky protože morálka v česku je mizerná.

blbp (0) napsal 20.06.2009 v 14:42

Co rici as jen to ze mame smutek a slzi v ocich vzdy kdiz se toto stane nelze popsat jak je cloveku ktery tyto lidi znal a proto se prec nemuzou zavody rusit,je hodne poradatelu co se zna sjezdci apak je tezke obhajit zda to ci ono tak a tak.Pamatuji kdyz CTT v Horicich zacala tak i nove tridy v ostrejch takze jsem pro nerusit a jiz to nechte bejt poradatele udelaji vse at to zustane a zas se jede.venca

štepa (1) napsal 11.06.2009 v 20:58

Zdravim..
No měl bych dotaz jestli náhodou někdo nemá foto strojů T28, T49, T57, T70,T97 jedná se o stroje ČZ 175, hlavně bych měl zájem o informace, fotky, dobové instrukce, dobové foto apod. o ČZ 175 Katalog.. kdyby bylo možné cokoliv poslat na mail jakubstepa@seznam.cz, vše cením, každou volovinku o tomhle stroji, předem moc děkuji ŠŤÉPA

IloneFrost (0) napsal 11.06.2009 v 20:30

Přesně tak. Jako byla to jezdecká chyba(tím se nechci nikoho dotknout nebo někomu ublížit), tak proč hned rušit trať. To je jako kdyby zrušili silnici kvůli četným nehodám.

motorider96 (0) napsal 11.06.2009 v 19:50

Jsem proti zrušení závodů v Hořicích. Je to pěkná podívaná, a každej závodník ví že to má i svá rizika a je na každým jestli je podstoupí nebo ne...

arguil (0) napsal 11.06.2009 v 18:11

to Larry: absolutni souhlas

AKRO (-498) napsal 10.06.2009 v 23:14

Jak už tady několik lidí napsalo,Je to rozhodnutí jezdců a z nich každý zatraceně dobře ví do čeho jde a o co jde! To co se stalo,se bohužel stává i na sterilních motodromech a je dost divné,že se to nikdy neřeší ani se o tom dlouze nepolemizuje zdaleka tak,jako když se něco stane v Hořicích nebo na jiné přírodní trati. Na vině bývá často televize, kde redaktoři v touze po senzaci a sledovanosti se zaměřují na motorkáře ať už při závodech nebo nehodách.Je to hyenyzmus,ale hlavně že to zvýší sledovanost. Jen škoda,že televize neukáže také nejaké závody a ani zpravodajství z nich. Zato pitomosti jak se vyspal a co řekl Jarda Jágr nebo Nedvěd,toho jsou zprávy v televizi nebo v novinách plné! Proč a co je třeba řešit? Ten závodník měl prostě smůlu,když se dostal za suchého povrchu na mokro v rychlé zatáčce a dostal smyk se špatným koncem. Je to moc smutné, ale co se na tom dá změnit,nebo proč to dále řešit? A pitomci,co většinou o závodech neví skoro nic,by hned tyto závody zrušili! Já naopak doufám,že přírodních tratí bude přibývat,protože tyto závody jsou parádní!

IloneFrost (0) napsal 10.06.2009 v 18:04

Zrušit Hořice? To by byla sakra chyba. Je to jediný okruh ve zdejším kraji. To by bylo opravdu šlápnutí vedle...

Wíťa (2) napsal 10.06.2009 v 14:51

Larry: Máš recht chlape. Tvůj komentář má vždy hlavu a patu a souhlasím s tebou

Anti (390) napsal 10.06.2009 v 14:29

Když mě jednoho sychravého listopadového večera zastavil policista,velice se podivoval:Na motorce?Budete mít revma!
S úsměvem jsem odvětil:Revma nebo rak(rakovina)?
Již naše narození je riziko...
Ty stroje byly stvořeny pro závodění,a to přesně mají dělat.A je komické,když motorkář(nejrizikovější skupina na silnici)se snaží toho druhého odrazovat od ježdění...

aklenot (0) napsal 10.06.2009 v 14:19

Tady par fotek
//klenot.rajce.idnes.cz/Horice_-_7.6.2009/

Sukin (93) napsal 10.06.2009 v 14:15

Prehlidky veteranu na dromech to je pekna arci blbost. bych chtel videt kolik lidi by prijelo zavodit. jako tohle je zase debata kde spekulujou povetsinou lidi kteri stejne nic nezmenej, nebo ani moc vecem nerozumej. Zavody nebudou jedine pokud to lidi z AMK Horice zabalej a tomu sam neverim. Co se stalo stalo se, jsou to holt zavody.
Takze souhlas s nazory Larryho, LaB, atd na koho jsem zapomel sorry...

wusa (9) napsal 10.06.2009 v 13:57

Nechtěl jsem do této diskuze zasahovat, ale to co píše Veronika, Filtr#21 nebo Lihi mě mluví přímo z duše a jsem rád, že tady jsou i normálně a SVOBODNĚ smýšlející lidi, kterým vadí, kam se někdo snaží nasměrovat naše životy. Začne to omezováním ve prospěch ochrany života a skončí to třeba tím, že ten život jednoho dne nějakej chytrolín zakáže, protože je (život) sám o sobě rizikovej a nikdo ho nepřežije

Cabasekxxx (49) napsal 10.06.2009 v 13:54

Larry naprosto s tebou souhlasím. A i se všemi kteří tady píší o tom že je to svobodné rozhodnutí každého závodníka,jestli závod pojede a nebo nepojede.Zrušit závody v Hořicích a samozřejmně nejen v tam,ale i ostatní přírodní tratě které se u nás jezdí,by bylo jako zavřít pivovary,protože alkohol taky přeci škodí zdraví,stejně jako cigarety jak píše Veronika.

Veronika-Suzuki (211) napsal 10.06.2009 v 12:43

Asi začnu třeba kuřákům škubat cigarety z huby...mohou umřít na rakovinu a já bych je chtěla ochránit...je mi fuk jejich rozhodnutí a že ví o riziku...PS: jsem zarytý nekuřák, doporučuju nekouřit, ale toleruju rozhodnutí každého o svém životě, pokud to nezasahuje do mého...

L&B (39) napsal 10.06.2009 v 12:23

Vena R: už vidím, kolik lidí se zúčastní těch tvých přehlídek. To bude obrovská zábava jet přes celou republiku nebo z jiného státu na přehlídku pro ,,tisíce diváků''. Hlavně,že se nikomu nic nestane.

Georgik (76) napsal 10.06.2009 v 12:21

Tak především symbolickou soustrast rodině, přestože ji samozřejmě neznám...
Nad názory typu zakázat, omezit, případně jezdit to jako přehlídky se nemá cenu příliš zamýšlet. Už to tu někdo psal. Lidé umírají na koupalištích, na sjezdovkách, na kolech, v tomto věku také dost často při sexu a také to nikdo nezakáže, protože pak by byl život dost o ničem. A na závěr trochu rouhání: zemřít vlastně už v důchodovém věku při milované činnosti, za řidítky krásný mašiny...? Lidi umírají i mladší a mnohem horším způsobem.
A na závěr nám všem přeju, ať už se nám nehody vyhýbají nejen na závodech, ale i v běžném provozu.

Filtr#21 (7) napsal 10.06.2009 v 11:42

Hergot jakýpak polemizování tady na toto téma, jak už napsal Lihy - každej, kdo závodí na motorce ví do čeho jde, jaká jsou rizika a jde do toho dobrovolně ! Mě nikdo nenutí, abych se zúčastnil 300ZGH, já se na to těším i přes riziko, které přírodní okruh přináší ! A někdo by mi to měl zakazovat, aby mě jako ochránil před mnou samým nebo co ??? Stačí, že se musím poutat v autě a nosit helmu na moto, což je mi PŘIKÁZÁNO, byť by to ve svobodnym světě mělo být jen a jen moje rozhodnutí, protože tím ohrožuju jenom SEBE a nikoho dalšího. To už je ale na jinou dikuzi.
Pokud tedy chce pár bláznů (mě nevyjímaje) riskovat to nejcennější, co člověk má, a pár dalších bláznů jim to zorganizuje, je to jejich rozhodnutí a NIKDO nemá právo jim to zakazovat. Howgh !

Paras (0) napsal 10.06.2009 v 11:36

Já bych jen rád doplnil, že TT v Hořicích je závod PRAVIDELNOSTI, tzn. že kdo bude jezdit všech 6 kol stejnou rychlostí- třeba 20 km/h, tak vyhraje. Samozřejmě, že závodník, který má motocyklový sport v srdci nepojede takhle pomalu a bude se snažit také ukázat divákům co všechno v něm je. Osobně jsem bohužel nehodu Richarda Hubingera viděl a jak zaznělo z úst pořadatelů, byl to jeden z nejskušenějších jezdců tohoto okruhu. Trať byla velice dobře zabezpečená a to viděl každý kdo tam byl. Bohužel nepřízeň počasí a špatný dopad mu byl osudný... Naprosto souhlasím s Larrym a děkuji mu za jeho názor. Doufám, že se Česká TT v Hořicích nezakáže, protože pustit veterány na uzavřené okruhy je jako utrhnout ptáčkovi křídla a zakázat mu zpívat- všechna krása bude pryč...

Vejmi (0) napsal 10.06.2009 v 10:47

Larry-

Sandok (-1) napsal 10.06.2009 v 10:38

Je to smutné, ale k takové činosti to patří.Jezdci nejsou tak najivní, aby si tu svoji trubku nebo strom nepřipustili, ale i tak srdce vítězí a to je moc dobře.

Larry (114) napsal 10.06.2009 v 10:21

takové debaty se vždy vyrojí, až když se něco stane...a to nejenom při závodech motocyklů...nikdo nic nechce zlehčovat,bagatelizovat,nebo si hrát na tvrdé hrdiny, kteří se jedou do Hořic zabít.kolik lidí zahyne na silnicích v běžném provozu? a je nějaké řešení tomu předejít? kolik lidí ročně utone? zavře snad někdo koupaliště? kolik lidí se ročně zabije na sjezdovkách? zavře snad někdo sjezdovky? ja logické,že pořadatelé pak cítí sami v sobě jakousi "vinu", když dojde k tragedii...já nepolemizuji s tím,že smrt k tomuto sportu patří...ani zde nebudu popisovat a obhajovat,jak důkladně byla právě letos trať zajištěna...kdo byl ,viděl sám...nebudu tady ani vypočítávat,že za 47.ročníků 300 zatáček a 18.ročníků ČTT, je to první jezdec, který se zde zabil...smrt diváka smrtelně zraněného motocyklem, byla zbytěčná smrt, KDYBY...ale na kdyby se nehraje.smrt diváka uvolněným kolem..byla opět shoda něšťastných náhod, i zde bylo několik KDYBY...smrti Zachovalových předcházelo srdeční selhání...taktéž u smrti A.Pražáka...člověk ale má rád, když si může ukázat prstem na viníka...a nejlépe pod rouškou anonymity...ani jedna nehoda z těchto tragedií NEBYLA z důvodů neschopnosti, selhání,nebo laxnosti pořadatelů...všechny nehody se řeší standardním způsobem jako každé jiné nehody, včetně soudních jednání...zásah do duší nás pořadatatelů, je vždy velmi silný...a polemizovat nad tím,zda jsou přírodní okruhy stvořeny na zabíjení a motodromy nikoliv...to už nebudu...jak tady někdo napsal...na motodromech v ČR je více mrtvých, než za celou historii závodů v Hořicích, čím to asi je??

Jack (4) napsal 10.06.2009 v 10:20

Souhlasim tady se vsema co rikaji Horice nezrusit. Je to nadhera a poradnej narez. Uz jenom ta atmosfera je nadherna. Kazdy zavodnik tam prece musi na tu trat nastoupit i stim ze se nemusi vratit. Horicim zdar, za rok se tam zase sejdem.

Bubrak-ZX10R (1629) napsal 10.06.2009 v 10:03

Souhlas s Lihym. Vzdyt umira spousta ridicu motorek v normalnim provozu a je to nas boj, ktery nam stoji za to bojovat. Horice naopak dle meho nazoru s popularitou stoupaji a prirodni okruhy za posledni leta u nas silne ozivaji. Ze by byly prirodaky prezite, o tom nemuze byt ani reci.

-MILHAUSE- (0) napsal 10.06.2009 v 10:02

Závod v hořicích je světová událost,road racing jako takoví se jezdí po celém světě.a mi bysme měli být hrdí že se najde skupinka lidí co to z organizují a pár šilenců co tam závodí,je to česká TT.a doufám že se příští rok konečně taky svezu .Smrt patří k životu jako vše ostatní,a mi si jen mužeme pamatovat jména lidí a jejich zkutky.

Natsu (0) napsal 10.06.2009 v 09:57

Lihy, naprosto souhlasim

LukyCat (2) napsal 10.06.2009 v 09:46

Vena R
a zakážeme dromy?Protože tam se taky závodí a je to nebezpečný a úmrtí je tam častější než třeba v Hořicích,kde je to tuším první smrták po nějakých 25 letech(když neberu tragickou nehodu z loňska,kde za to ale mohl zdravotní stav jezdce) Hořice jsou jedny z nejkrásnějších závodů co znám a rozhodně jsem proti tomu je zakazovat,protože jak psal Lihy za chvilku by museli zakázat vše a my seděli doma na prdeli každej tam jde závodit s tím,že se mu chce a těší se na to a musí počítat s variantou,že se může kdykoliv něco přihodit,ale s tím lezu i na drom a i na jiné akce,kde může dojít k smrtelnému úrazu-jsem člověk svobodný a nesu za svoje jednání plnou zodpovědnost,tak asi tak

Lihy (3) napsal 10.06.2009 v 09:44

Vena R: Vážit si znamená respektovat. Podle tvé teorie bych tě zavřel do vypolstrované cely krmil tě a pečoval o tebe aby si byl zdravý, nic se ti nestalo a dožil se vysokananánského věku, protože mám přeci úctu k lidskému životu.na takovej život z vysoka . to totiž neni život ale přežívání a čím je delší tím hůř.
můj názor a už rači nebudu nic psát bo to sem moc nepatří a v hlavě mi začíná znít stále do kolečka lidi jsou ovce, ovce, ovce, tupé ovce.

markus (17) napsal 10.06.2009 v 09:41

nevim proč tenhle závod rušit, TT se taky neruší když tam někdo umře a umírají tam lidi každý rok. smrt k těmhle závodům bez únikových zón prostě patří

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist