Hořické zatáčky očima českých týmů a jezdců

Jak viděli letošní ročník týmy Montáže Brož Racing, Motorpower Racing, Road Racing Liberec či Motopoint Indiracing a jejich jezdci?

Kapitoly článku

Potřetí celkově, poprvé s Patrikem Vostárkem, se tým Motorpower zúčastnil legendárního závodu 300 zatáček Gustava Havla.

Královéhradecký tým Motorpower o uplynulém víkendu podstoupil náročnou výzvu tradičního závodu 300 zatáček Gustava Havla. Na trati v Hořicích se představil s Patrikem Vostárkem, kterému mechanici týmu pomohli v přípravě motocyklů pro start v závodech kategorií 600 a 1000 ccm.
Již sobotní kvalifikace naznačily, že Patrik může v nedělních závodech pomýšlet na velmi dobré umístění, když v obou třídách si jezdec týmu Motorpower zajistil start z první řady. Jako první přišly na řadu šestistovky, ve kterých zpočátku Patrik jel na třetím místě. Ve třetím kole se mladý závodník posunul na druhou pozici, ze které se snažil dojet vedoucího Marka Červeného. To se sice nepodařilo, nicméně druhé místo a zisk premiérového pódia, bylo skvělým výsledkem. O několik hodin později odstartoval Patrik do závěrečného závodu dne, kterým byla nejsilnější kategorie Superbike. V tomto závodě se velmi brzy usadil na třetí pozici, kterou si s velkým náskokem udržel až do cíle.
Tým Motorpower tedy z letošních Hořic odjížděl se dvěma pódiovými výsledky, nicméně již nyní se tým připravuje na další závodní program, kterým bude druhý díl šampionátu Alpe Adria, jež proběhne již o blížícím se víkendu na maďarském okruhu Pannonia-Ring.

Patrik Vostárek: „V sobotu to bylo zpočátku hodně pochmurné. Začali jsme celkem vlažně, jezdili jsme nějakých 1:27. Věděl jsem, že rekord je zde 1:17, ale i to, že na bednu bude stačit jezdit stabilně nějakých 1:22-1:23. Nakonec bylo potřeba jezdit 1:19,0-1:19,5, takže je vidět, že se šestky zrychlily. Po startu supersportů jsem jel za Kamilem Holánem a myslel si, že se udrží Marka Červeného. Ten si ale dokázal nad námi udělat náskok. Když jsem tedy Kamila předjel, tak už jsem za těch sedm kol nedokázal ten náskok zlikvidovat. Bylo z toho druhé místo a spokojenost z prvního poháru v Hořicích. V superbikách jsem si přál také bednu, ale nebyl jsem si jist, že to vyjde. Nakonec to vyšlo na třetí místo, za které jsem hrozně rád. Myslím, že z Hořic vezeme dva parádní výsledky, za které bych chtěl poděkovat mému otci a týmu Motorpower.“

Luboš Moravec – manažer týmu: „Máme za sebou hořické zatáčky. Jako tým Motorpower jsme se jich zúčastnili potřetí v řadě, letos s Patrikem Vostárkem. Jeli jsme sem s ambicemi alespoň jednou stanout na stupních vítězů. Nakonec z toho je fantastické druhé místo v šestistovkách a třetí v litrech. Patrik jel dva super závody, za které mu mockrát děkuji. Doufám, že se nám letos podaří ještě něco společně upéct!“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist