Hořické zatáčky očima českých týmů a jezdců

Kapitoly článku

Rok uběhl jako voda a náš team čekal na start 51. ročníku 300 Zatáček Gustava Havla. Kluci startovali pouze ve třídě nad 600, potom co se nepodařilo zajistit zapůjčení šestistovek. Neskutečně nabitý víkend byl zakončen závodem, ve kterém Alda dojel v závodě litrů na skvělém 4.místě a se svým časem na kolo se tak zařadil mezi hrstku vyvolených co tento náročný okruh dokáží zajet pod 2:20. Mirek Pažitný bohužel po penalizaci za ulitý start dokončil na 10. místě.
Aleš Nechvátal #12: "Do Hořic jsem dorazil již ve čtvrtek, abych se soustředil na náročný víkend, jelikož jsem měl startovat v obou třídách nad a do 600. Bohužel nakonec ze startu do 600 sešlo, jelikož se přes veškerou snahu nepodařilo šestistovku sehnat. První kvalifikační trénink mi nevyšel, protože jsem na rychle osychající trať zvolil mokré pneu, které na zvětší části suché dráze nemohli fungovat. Proto jsem se soustředil pouze na najetí potřebných kol a hledání stopy na náročné trati. Druhý trénink se mi podařil zajet čas, kterým jsem se zařadil na 7. místo na roštu. Start do samotného závodu jsem měl opět vlažnější, ale postupem času jsem se dostal do tempa a závod dokončil na čtvrtém místě. S výsledkem jsem spokojen."
Mirek Pažitný #9: "Do Hořic jsem dorazil v pátek ráno. Po zakempování, přejímkách a poklidném večeru přišel první sobotní trénink. Na polosuché trati byla dobrá volba suchých pneu, přesto se trénink nevyvedl podle mých představ. Nově naladěný motor se bohužel nesnesl s loňským nastavením podvozku. Motorka se stavěla nepříjemně na zadní a nedovolila přidat plný plyn. Do 2. kvaldy jsme změnili převod a zkusili zapracovat na nastavení podvozku, výsledkem bylo lehké zlepšení, avšak stále za očekáváním. Do warmupu jsme udělali další změny v převodu a geometrii, natavení vypadalo nadějně. O 2,5 hodiny zpožděný start jsem bohužel ulil a po 3 kole po signalizované penalizaci na pitlane jsem 5.místa zvolnil, abych neovlivnil výsledky a souboje jezdců za mnou. Závodní víkend skončil pro mě velkým zklamáním. Snad při hořických TT si spravíme chuť! Chtěl bych vyzdvihnout výkon Aldy, který dojel na skvělém 4. a dokázal za zády udržet i Didiera Gramse!"
Tým RRL: Po 300 zatáčkách odjíždíme na závodní víkend na maďarský Pannoniarig bojovat o body ve třídě OPEN 1000 a 15.června se opět vracíme zpátky do Hořic, kde předvedeme 100% výsledky před doufejme znovu plně naplněnými tribunami.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist