ktm_unor




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
dan1024 (39) napsal 22.02.2023 v 19:14+2

super clanek, diky kluci, a rozhodne jsem pro, jak uz tu nekdo psal, aby vznikly i dalsi dily s ostatni moto vybavou. ale k tem “dzetkam”:

nikomu to neberu, kazdy sveho stesti strujcem. ale v pripade ochrany hlavy zvazovat jako jeden z hlavnich parametru to, jestli mi to slusi a jsem stylovy? jako vazne? a jeste se kvuli vizazi potit do “nebezpecne” a nepohodlne helmy? argument, ze pro krasu se musi trpet, nechte tlustoprdkam, co se snazi nasnerovat do korzetu doufajic, ze vytlacenim sadla z pupku navic posili objem poprsi

jinak taky mam otevrenou helmu, ale jen na skutra a to pouze pri popojizdeni po meste. kdyz na tom pojizdnem hajzlu (pcx 125) jedu nekam dal (ano, obcas mam tak hloupy napad), tak vzdy integralka. ale hlavne, na skutra ji nemam proto, ze by to na nem bylo ok, ale ze jsem rezignoval kvuli pohodli. je to blbost, nebudu se hadat, ale je to prakticky duvod. ale image jako duvod? navic, kdyz to nema odvetravani a poti se v tom hlava i v chladnem pocasi?

Animals21 (47) napsal 21.02.2023 v 22:18+3

Loni me sundala srna … kdyz jsem pak videl, kde všude je integrala odrena, nikdy bych nad otevrenou helmou uz nepremyslel. Teda pokud nekdo nepreferuje bejt bez spodni celisti, nosu nebo tak …

Codo (354) napsal 21.02.2023 v 18:44

LS2 Copter mám od loňskýho podzimu a spokojenost, jen mě trošku tlačí polstrování dole u okraje přilby. Doufám, že se ještě vymačká. Kupoval jsem si ji na motání se po městě a na kratší vejlety na Forze. Proč zrovna tuhle - pro hodně velkorysý odvětrání. Na léto a pařáky jsem víc odvětranou neobjevil a pařit se zbytečně, když nemusím, mi přijde jako dostatečnej důvod Moc jsem toho s ní zatím nenajezdil, ale odzkoušel jsem vedro i chladný dny a nemůžu říct nic špatnýho. Naopak mě mile překvapilo (kromě velkorysýho větrání) plexi i protisluneční clona, ta má trošku zvláštní odstín, kterej, zdá se, příjemně zvyšuje kontrast viděnýho, a to vše s minimem zkreslení. V chladu při mlžení stačí lehce pootevřít plexi, na ksicht pořád nefouká, ale mlžení hned mizí. Jo, za tu cenu slušná přilba.

WobRetnuh (112) napsal 21.02.2023 v 18:32

Ja mam oba typy. Otevrenou i integralku. Ale radsi jezdim v te otevrene, protoze mi staci jet pomaleji pro ten samy pocit z jizdy.
Snad jedine co mi na moji otevrene prilbe vadi, je to, ze se pri chladnem pocasi(treba rano) mnohem vic zamlzuje.

Kurt15 (0) napsal 21.02.2023 v 18:15

Parádní článek, už integrály mě bavily. Budou i další podobné články třeba bundy, kalhoty, kombošky a podobné? Určitě by to mohlo pomoci parťákům v jedné stopě při výběru vybavení. Čest

K167 (1499) napsal 21.02.2023 v 17:37

Vybereš-li správnou helmu
Předstihneš i hbitou šelmu
Co běhává pralesem

Pak ani skok do křoví
Na hlavě Tě nebolí
V tom příkopu za lesem

puffybodie (390) napsal 21.02.2023 v 16:35

Mám Nox N242 Glitter a sedí parádně i na celovikendove vylety s prespanim. Na Monkey k tomu vezmu modrou bublinu, na cruiser modre policejní bryle a nacvaknu štítek. Zkoušel jsem moto brýle podobně jako jsou MX a na moto bez kapotáže to nešlo jet daleko, protože při vyšších rychlostech to vítr tlačil na hlavu a ta pak začala bolet. Interiér je pohodlný a pratelny. Obrovskou výhodou je výhled, velmi nízká hmotnost a hlavně stříbrná barva co perfektně odráží Slunce, to je v létě k nezaplacení. Příští integrálka bude taky bílá nebo stříbrná, v HJC RPHA 10+ je jak v peci díky barvě.

Myschan (187) napsal 21.02.2023 v 13:07

Otevřenou Caberg jsem kdysi měl a byla to jedna z mála helem, co na moji relativně velkou hlavu výborně sedla. A ze zkušenosti při nákupu nové helmy doporučuji koupit i náhradní plexi. Za dva roky se už většinou shání blbě.
A když mě kdysi sejmul blbec s dodávkou, dopadl jsem přesně na zátylek. Na helmě to bylo "krásně" vidět.

TryznitelDemonu (25) napsal 21.02.2023 v 10:49

O otevrene helme premyslim, ale jeste jsem neodhodlal. Kazdopadne pred nakupem bych jeste zapatral po moznosti nakupu nahradniho plexi.

hansdorf (200) napsal 21.02.2023 v 10:45+1

Statistiky mluví jasně - při 55% pádů na motorce je rizikovou partií brada. Proto bych o otevřené helmě neuvažoval ani náhodou.

K167 (1499) napsal 21.02.2023 v 10:38+3

Když člověk otevře motocyklové časopisy, internetové stránky, pustí si odpovídající program v televizi, atd. vyskočí na něho z motorek CFMOTO a z helem LS2. Jejich marketing to do nás tlačí fest, i na výstavě Motocykl budou, zatímco jiné "zavedené" značky zvažují, jestli tam za tu účast ty velké peníze dát nebo udělat něco pro zákazníky "separé".

CFMOTO alespoň otevřeně uvádí, že je čínská a neschovává se za tvrzení o španělské (italské, české ...) firmě.

Nu což, každý se snaží prosadit po svém. Komu dá zákazník peníze, je na něm.




TOPlist