globalmoto_duben_nolan




Jirka a Majkl z Jawáče na tandemu s Vláďou: Jawy v klubu máme téměř všichni

Pozvání na rozhovor přijal Jawa Klub Praha a v redakci nás navštívili jeho zástupci Jirka „Bašňák“ a Majkl. Povídali jsme si nejen o klubu, ale také o tradičním motosrazu Jawáč, který má své kořeny hodně hluboko a od roku 1982 jich motoklub zorganizoval dokonce osmatřicet. Světe div se, ani letos nedošlo k pauze a tradice jede dál!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Celých 47 minut povídání v mp3 ke stažení: jawac.mp3

Pojďte si poslechnout rozhovor o historii klubu, který už nějaký ten pátek sídlí v Praze na Žižkově, a který každoročně organizuje legendární sraz Jawáč v Jizbicích nedaleko Čechtic. O historii vypráví Jirka „Bašňák“ a připomíná, jak to bylo s prvním ročníkem, a že se sraz do Jizbic stěhoval až roku 1999.  

O současnosti a organizaci Jawáčů v Jizbicích potom vypráví Majkl, který má na triku hlavně kapely. Během rozhovoru pochopitelně došlo na značku Jawu a také padla otázka, na čem jezdí členi Jawa Klubu Praha a kolik Jawiček mají doma. Poslechněte si povídání o cestování, srazech, servisu, ale také mašinách jiných značek, které kluci sedlají nebo by si přáli sedlat. Jelikož se nám dostalo do rukou hodně dobových fotografií, tak je dáváme do placu a věříme, že si je vychutnáte, tak jako my v redakci. 

O čem se mluvilo:

  • O Jawa Klubu Praha
  • Jak vznikl motosraz Jawáč a co vše obnáší organizace
  • O motocyklech Jawa dříve a dnes
  • Na jaké Jawě kluci jezdí a která je jejich nej

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist