yamaha_demo_tour




Jana Čížková na tandemu s Vláďou: Grand Prix v Brně byla vždycky speciální

Je tu pátek a s ním další host seriálu Na tandemu s Vláďou. Tentokrát na červenou sedačku usedla Jana Čížková, která prožila v paddocku MotoGP spoustu sezon a tím pádem je jasné, že prožila opravdu hodně zážitků, o kterých se nám ani nezdá. Je to žena, která se starala o chod týmu Daniela Eppa, ve kterém závodil například Lukáš Pešek, Kuba Smrž nebo Thomas Lüthi či Sandro Cortese. Jestli chcete slyšet, co všechno obnášelo starat se o zázemí týmu mistrovství světa, jaké byly v paddocku Grand Prix vztahy nebo jak česko-švýcarský tým vznikl, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se dostala do paddocku MotoGP
  • Co všechno obnášelo vybudovat tým v mistrovství světa
  • Jací jezdci v týmu závodili a jak to mezi nimi fungovalo
  • O organizaci a plánování cestování po celém světě
  • Jaké to bylo, když se dařilo a jaké to bylo, když to nešlo
  • O lidech v paddocku MotoGP a jisté míře přetvářky

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Možná si vzpomínáte na rozhovor s mechanikem testovacího týmu Red Bull KTM Factory Racing Petrem Čížkem, který vyprávěl o svém působení v paddocku MotoGP a o tom, jak se k práci mechanika u továrního týmu KTM dostal. Možná vás teď trklo, že by mohlo jít o manžela dnešního hosta Jany Čížkové. Ano, je to tak a v tomto rozhovoru se dozvíte, jak se tento sympatický pár dal dohromady a co za ty roky v Grand Prix společně prožili. Jana byla u zrodu česko-švýcarského týmu Daniela Eppa a když přišla nabídka starat se o chod a zázemí týmu v Grand Prix, neváhala ani chvíli a skočila po ní.

Jana v rozhovoru přiblíží, jaké byly začátky v paddocku MotGP, co všechno vstup do mistrovství světa znamenal a jaká to byla pro všechny v týmu euforie. Někdy se dařilo lépe, jindy hůř, ale i tak tým táhl za jeden provaz a s postupem času se vypracoval mezi nejlepší v seriálu. Podařilo se mu udělat titul mistra světa, který tvrdě vybojoval skromný švýcarský jezdec Thomas Lüthi a Jana vypráví, jak si tuto úžasnou chvíli tým užil a jak Mistra světa kategorie Moto2 oslavili. V rozhovoru dojde řeč na mezilidské vztahy, fungování mechaniků, ale i o jezdcích, kteří v tým u startovali nebo Češích, kteří v paddocku MotoGP fungovali či stále fungují.    

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist