yamaha_mt09




Nová Honda CB 750? Zatím jen tuningový kit

Pro všechny fanoušky letité Hondy CB 750 a dalších klasických naked biků, jejichž nadčasový vzhled je populární dodnes, nemáme dobré zprávy. Reinkarnace legendární "Sevenfifty" se zatím nekoná, ale pro zájemce je tu tuningová sada od japonského tunera Whitehouse pro model CB 1100.

O legendární Hondě CB 750 se asi nemá smysl moc rozepisovat. Pro mladé střelce, kteří se přeci jen moc neorientují, to shrnu velmi rychle: "Sevenfifty" se vyráběla téměř 30 let; poháněl ji třičtvrtělitrový vzduchem chlazený řadový čtyřválec s výkonem 50 kW (68 koní, později lehce silnější); dvojitý kolébkový rám z oceli, karburátory, kulaté světlo, dvojice zadních tlumičů po stranách. Prostě klasika.

Na tento typ mašiny navázala celá řada dalších modelů, nejen u Hondy. A jak už bývá zvykem, "retro" je po letech opět v módě a na scéně se objevuje hned několik motocyklů jako je Kawasaki Z 900 RS, Yamaha XSR 900 nebo z domácí kuchyně Honda CB 1100.

Náš tip

Přečtěte si test Hondy CB 1100 RS & EX!

Pro poslední jmenovanou motorku připravil japonský tuner Whitehouse celý balíček úprav a nových dílů, který změní vzhled ještě blíže k legendární CB 750. Například v kitu K10 za cca 5 400 dolarů (přibližně 110 tis. Kč) dostanete novou nádrž v krásném designu a "retro" barvách, boční kryt podsedlového prostoru, ručně šité sedlo, přední a zadní chromovaný blatník, držák předního světlometu, nový zadní světlomet a pár dalších drobností. Ke všemu je anglický manuál a záruka 2 roky.

V dalším seznamu tuningových dílů, samozřejmě za další příplatek, jsou například nové přední a zadní odpružení a jiná koncovka výfukového systému (nebo dvě). Záleží, jak moc si chcete svoji Hondu CB 1100 vymazlit.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Petr7474 přispěl 1 Kč
mixras přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist