yamaha_mt09




Intermot: novinky 2017 už jedou do Kolína

Po dvou letech se na výstaviště v Kolíně nad Rýnem vrací mezinárodní veletrh motocyklů, skútrů, příslušenství a dalších produktů, které s motorkami nějak souvisí. Výstava Intermot 2016 začíná už za deset dní, a mezi tisícovkou vystavovatelů pochopitelně nebude chybět žádná z významných světových značek. Jaké novinky v Německu představí?

Určitě jich nebude málo, i když některé si výrobci jistě schovají na další velkou výstavu do Miláně, která nás čeká o měsíc později. Ani do Kolína se však nejezdí s prázdnou, a podle rostoucího počtu vystavovatelů na Intermotu lze očekávat přinejmenším stejné množství světových premiér jako na listopadovém veletrhu EICMA. Takže jestli chcete být u toho, udělejte si čas někdy mezi 5. a 9. říjnem.

Vytáhnout se určitě bude chtít domácí značka BMW, která lecos naznačila svými nedávnými koncepty. Mluví se o dvou nových modelech řady NineT, z nichž jeden by mohl vycházet z dakarského speciálu Lac Rose. Pořád není jistě, jestli do sériové výroby půjde šestiválcový bagger postavený z konceptu 101, ale podle špionážních fotek se brzy můžeme těšit na nové S1000R.

Tiskovka Ducati je v programu až na konci novinářského dne, takže hlavní novinky budou zřejmě představeny až v Miláně. Internetem kolují drby o nové menší Multistradě, možná s motorem 939, či další verzi Scrambleru.

Harley Davidson přiveze do Kolína nové Touringy s motorem Milwaukee Eight, a Honda už napevno oznámila, že na Intermotu ukáže nový Fireblade, který bude ještě ostřejší než kdy byl. S jistotou už víme, že se letos na podzim ukáže také sériová podoba terénního skútru X-ADV, a v nejnovější upoutávce se objevují ještě další čtyři novinky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kawasaki by jistě potěšila mnohé fanoušky novým retro modelem Z900RS, od KTM se očekává jednak modernizované cestovní enduro 1190 Adventure a také slibovaná dvouválcová osmistovka.

Zásadní novinku ohlásila taiwanská značka Kymco - podle konceptu K50 postavila sériový maxiskútr AK550 alias T-Max killer. Triumph už hezkých pár měsíců připravuje nový Bonneville ve verzi Bobber, jen zatím nevíme, zda s motorem o objemu 900 nebo 1200 ccm.

A Yamaha? Ta vzbuzuje zvědavost s krátkým videem, ve kterém pouze naznačuje že do Kolína přiveze nový supersport. Všechno nasvědčuje tomu, že uvidíme novou R6.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

České firmy

V seznamu vystavovatelů z celého světa figuruje i několik tuzemských firem. Na Intermotu můžete navštívit stánek výrobce přileb Cassida, chlumecký Bikers Crown představí novou kolekci oblečení Rusty Pistons. K vidění budou také motorky ústecké značky FGR i plochodrážní speciály JRM z Divišova, elektro-biky značek Kuberg a gearsensor.com, čtyřkolky DFK Cab, brzdové komponenty GOLD FREN a Delta Braking, ráfky Angels Wheels a řetězy ČZ.

Doprovodný program

Pořadatelé letošního Intermotu slibují také spoustu divácky zajímavých atrakcí na venkovní ploše. Pro testovací jízdy, prezentace závodníků, kaskadérská vystoupení a další doprovodné programy vyhradili mezi halami plochu o celkové rozloze 75 tisíc čtverečních metrů. Novinkou budou závody ve sprintu na 1/8 míle a škola dirt tracku na speciální dráze. Samostatná část výstavy bude opět věnovaná přehlídce staveb a přestaveb s názvem Intermot Customized.

Otevírací doba:

  • středa 5.10. (pro dealery a obchodníky) 9:00 - 18:00
  • čtvrtek 6.10. neděle 9.10. 9:00 - 18:00
  • pátek 7.10. prodloužená 9:00 - 20:00

Vstupné

  • jednodenní vstupenka: v předprodeji 14 EUR, na místě 19 EUR
  • dvoudenní vstupenka: v předprodeji 19 EUR, na místě 25 EUR
  • dvoudenní vstupenka včetně dealerského dne (5.10. plus jeden libovolný další den, pro veřejnost je vyhrazeno omezené množství) v předprodeji 35 EUR, na místě 45 EUR
  • zlevněná jednodenní vstupenka (děti od 12 do 18 let, studenti, důchodci, senioři nad 65 let, invalidé: v předprodeji 6 EUR, na místě 8 EUR. Děti do 11 let mají vstup zdarma

Předprodej probíhá prostřednictvím internetových stránek veletrhu.

Doprava a ubytování

Vzhledem ke vzdálenosti zhruba 700 km od Prahy se dá cesta do Kolína zvládnout celkem pohodlně autem, a bez postávání v kolonách trvá pět až šest hodin čistého času. Příjezd k výstavišti je velice přehledně značený od dálnice i z centra města, a v areálu je k dispozici více než čtrnáct tisíc parkovacích míst. Automatický systém vás včas nasměruje na volný parking, odkud už dojdete k výstavním halám pěšky, nebo vás zadarmo sveze shuttle bus.
Chybí-li vám na výlet do Kolína společnost v autě, nebo naopak sháníte odvoz, zkuste využít naše fórum v sekci Pojeď taky.

Rychlejší (ale také dražší) alternativu k cestování autem nebo na motorce nabízí letecké spojení - přímo z Prahy létá do Kolína každý den společnost Germanwings. Pokud máte naopak víc času a méně peněz, můžete na Florenci nastoupit do žlutého autobusu.

Kdybyste se rozhodli absolvovat cestu na motorce, bude pro vás u výstaviště vyhrazeno hlídané parkoviště na autobusových stanicích Hala 2 - Západ a Haly 2/3 Jih. Cena za den 4 EURA. Motorkářům je k dispozici převlékárna u vstupu Východ, přilby a bundy lze jinak odložit také v šatně.

Případný nocleh v Kolíně je nejlepší zajistit předem přes booking.com nebo podobnou internetovou službu. Otužilci mohou využít některý z místních kempů, které ve většině případů jsou v provozu až do konce října a nejbližší (Köln-Poll) je zhruba 5 km od výstaviště.
Ať už se rozhodnete Intermot osobně navštívit, nebo vám to z jakýchkoli důvodů nevyjde, můžete se těšit na čerstvé on-line reportáže přímo z Kolína i následné podrobnější články.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist