europ_asistance_2024



Přes Rumunsko do Rakouska

Kapitoly článku

Po probuzení a omytí v blízkém velmi studeném a čistém potoce jsme se najedli - večer, tedy spíš v noci jsme už to nestihli, protože jsme byli utahaný jak koťata, sbalili jsme věci a promazali řetězy, teda až na Pavla - ten má kardan. Celý nadržený jsme vyjeli na Transaragaš. A tohle pro nás byla odměna, tohle jsme viděli a samozřejmě i projeli. Tam a zpátky a tak.....
Počasí bylo nádherný, zase až příliš horko, ale stálo to zato. Potkali jsme tak rumunské hromadné dopravní prostředky.
Postupně jsme se přestali divit všemu a jen jsme říkali: No jo, to je Rumunsko.
Po cestě jsme se zastavili u přehrady a jeli dál a protože bylo fakt horko, zastavili jsme u potoka, kde jsme se nadlábli, osvěžili a odpočinuli. Asi jako Rumuni, kterých bylo u silnice neuvěřitelné množství a dělali to samý - rozložený deky, jedli, grilovali...Byla sobota, tak vyjeli do přírody.
No nic, přicházela bouřka, tak zase rychle zbalit a snad ji ujedeme. Neujedeme, Honza má píchlý kolo. Nepomohl spray s pěnou, ten se akt neosvědčil, tlakem se rozpůlila hadička od spraye a pěna byla spíš venku než v duši. Zkusil chvíli jet, ale nešlo to, byl moc těžký. Takže zastávka a kolo dolů. Já jsem ho nandal na svýho stroma a uháněl jsem po silnici k nejbližšímu servisu. Sem tam něco ukáplo, ale nezmokl jsem. U prvního servisu (po 20ti km) je servis. Pán velmi neochotný, nechal mne sundat kolo a pak mi řekl, že dělá jen auta...a ani neví, kde je další opravář. Takže kolo zase na motorku a vyjíždím a hned stavím-vedle asi po 50ti metrech je další servis, před kterým stojí opětovně starší opravář, který s opravou souhlasí!!!!Vše opravil, stálo to 30 lei a zase 20 km zpět. Na místě mi kluci řekli, že bouřka fakt přišla včetně krup.....Já měl tedy štěstí. Kolo je na motorce a zase vyrážíme. Další cíl je Eibenthal (Tisové údolí), vesnice, kde jsou původní Češi. To ale až následující den. Našli jsme totiž příhodné místo n stanování , kde nikdo nebyl a bylo se kde vykoupat. Během chvíle přijel ale nějaký hlídač a začal obcházet, až přišel k nám a začal něco povídat. Dali jsme mu vodu po holení, on byl spokojený a my mohli v klidu stanovat.....Dobře jsme se vyspali a ráno že vyjedeme v 7 hodin, ale to už je 4. den

4. den - v 7 jsme nevyjeli

Honza má zase prázdou gumu. Nechápeme (ani to nebyla žádná sranda od nás...) Vytáhli jsme servisní balíček od LOUISe, kde máme bombičky na nafouknutí - to pomohlo a Honza ihned vyjel, že najde u cesty opraváře. My jsme zatím zbalili a vyjeli. Honza našel u benzinky chlapa,který měl známého opraváře - přivezl ho k servisu (byla neděle 8 ráno) a ten opravil - vyměnil duši za jinou,kterou měl Honza sebou. Chlapovi dal Honza Becherovku za snahu, opraváři 50 lei a jeli jsme.
Další cíl - Eibenthal. Cesta ubíhala celkem dobře, na stav silnic jsme si zvykli, někde je perektní, někde prostě chybí asfalt.
Eibenthal - odbočka z hlavní silnice na vedlejší - to znamená na prašnou kamenitou polní cestu, po které jedeme asi 3 km do kopce. Mě upadla pružina od stojánku, ještě jsem ji našel....a jsme nahoře nad údolím,. Hrozný horko - až k padnutí. Návštěva hospody u Medvěda, chvíli pokec a rychle k Dunaji, kde dáme koupel a odpočinek. Tam to bylo ajn. Dunaj byl teplý a osvěžující. Jídlo, servis motorek a odpočinek. Kolem čtvrté vyrážíme dál až na kraj Rumunska. Bylo to širými lány a nekonečnými rovinkami, ale úsměv na tváři nám to nevzalo.
Opět jsme se ubytovali u vody - kvůli oplachu zpocených těl...No, voda vidět není, ale věřte nám....Další den jsme plánovali dojet do Rakouska.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):
Motokatalog.cz


TOPlist