gbox_leden



Na motorce k Baltu, 2013

Kapitoly článku

  • Baltská letoviska. Řeknu otevřeně, že jsem čekal trochu více pustiny a romantiky (opravdu nevím, co mě k tomuto očekávání vedlo). Ve skutečnosti je ostrov Usedom a zřejmě i o kus dál ležící a známější Rujána (Rügen) mega-turistickým centrem, který mi v mnohém připomínal Lago di Garda v Itálii (kavárničky, promenády, mraky lidí - tedy vyjma teploty, tam podobnost nebyla žádná). Na rozdíl od Laga je ale tato část Německa relativně levná (tím tedy nemyslím přímu Rujánu, tam jsme nebyli a možná to tam bude natažené trochu více). Takže kempy nebo občerstvení docela v pohodě, trochu otravné byly akorát "eurové" platbičky za vše možné - třeba s těma sprchama za 1 EUR v kempu mě vyloženě naštvali.
  •     Kempy. Vyjma té placené sprchy pohoda. Relativně slušné ceny do 10 EUR na osobu a třeba kemp v Ückeritzu celkově super vybavený. Kemp v Löcknitz tak luxusní nebyl, ale ocenil jsem ochotu pána z recepce, kterému jsem kolem osmé večer zavolal a on prostě přijel. Ne jako v Maďarském Lenti, kde nás bez mrknutí oka nechali stát před bránou s tím, že máme přijít "zitra".
  •     Cesta na motorce. Nemůžu si stěžovat. Vyloženě protivných úseků bylo jen málo a kdybychom nespěchali a nejeli chvílemi po dálnici, tak by to šlo celé projet po vedlejších sympatických cestičkách s minimálním provozem, kde se dá pěkně "zajezdit". To je taková výhoda rovinatých oblastí, kde je silniční síť relativně hustá. V některých místech jsme se dostali i na trochu horší povrch, což by silničkářům mohlo vadit, ale s Transalpem ... :-)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist