europ_asistance_2024



#MoroccoMotoTrip 2016

Kapitoly článku

Den 20:

Poslední den v Africe! Dopoledne se ještě koupeme, po obědě balíme a vyjíždíme. Nejprve nakoupit smažené rybičky, pak zásoby na loď do jednoho supermarketu a nakonec…no ovšem, pivo na trajekt! Tentokrát pojedeme naložení pěkný kus cesty – z Tangeru do přístavu Tanger Med je to dobrých 40 km. Těsně před přístavem poslední čaj a káva v Maroku. Pak už check-in v přístavu a všechny celní procedury, jen v obráceném pořadí než při vjezdu. :-)

Trajekt na cestě zpátky je menší, ale novější a méně ošuntělý, než cestou tam. Máme kajutu pouze pro 3 osoby, všechny čtyřlůžkové byly dávno vyprodané. Přesto paradoxně tato třílůžková kajuta je větší než předchozí čtyřlůžková, takže není problém, aby jeden z nás spal ve spacáku na zemi.

Den 21 + 22:

Zajímavé je, že cesta zpět bude trvat déle než cesta tam. První den vládne ještě krásné teplo, včetně vlahého večera. Druhý den už pociťujeme chladnější vzduch a večer je už vyložená zima. Trávíme na lodi dva dny a tři noci.

Den 23 + 24:

Poslední hodiny naší dovolené. Do Janova připlouváme kolem desáté dopoledne, ale než se všichni vysoukáme ven, vyrážíme na cestu kolem půl dvanácté. U moře je ještě celkem teplo, ale už pár desítek km od pobřeží vytrvale přituhuje. Dokonce nasazujeme nepromoky, protože střídavě prší. Nakonec chytáme dobrý rytmus, stavíme u pump po 200 km na něco teplého, a kluci se rozhodují, že už nebudeme nikde hledat ubytování a zkusíme to dojet. V noci stavíme i častěji, zima dosahuje vrcholu. Já mám na těle 10 vrstev! Ale i tak je mi zima, protože rukavice mám prostě jen jedny… Největší zima je mezi Drietomou a Starým Hrozenkovem, kde teploměr ukazuje 5 stupňů. Do Luhačovic přijíždíme v neděli 9.10.2016 v půl čtvrté ráno a zakončujeme dovolenou horkou vanou. 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist