gbox_leden



Na Korsiku s Varanem

Po roční pauze opět motodovča, tentokrát na pohodlnějším stroji na odvážnější destinaci.

Kapitoly článku

Po roční pauze a nákupu nového stroje byla motodovča jasnou volbou. Jenže kam jet? Museli jsme se vejít do jednoho týdne a neutratit moc peněz… Předesílám, že se povedla bohužel jen půlka, ale stálo to za to.

Plánování bylo poněkud zmatené, původní destinace byla Chorvatsko. To však úplně nevyšlo, já k němu mám nějaký odpor a to jsem tam v životě nebyl, žena tam ale chtěla, takže fajn. Už to bylo celé naplánované a skoro jsem se i začínal těšit. Pak přišel kámen úrazu, když jsem v nějakém cestopise zahlédl fotku z Korsiky. Zavolal jsem ženu a během minutky bylo rozhodnuto.

Fajn, ale co dál?

Asi by chtělo naplánovat cestu, do odjezdu máme asi 3 – 4 týdny, tak by to mělo být v pohodě. První bod byl jasný, jak se dostat přes vodu. Po srovnání několika „ferry serverů“ jsem našel vhodný trajekt, objednal a zaplatil. Žena mezitím vyhledala místa, která by stály za návštěvu, jejich seznam by se však vzhledem k času na celou dovolenou mohl rovnat se Schindlerovým. Když jsem později začal dělat itinerář, zjistil jsem, že by to chtělo opravdu minimálně 14 dní, tolik jsme však neměli a tak následovala přísná redukce. Po pár dnech plánování, počítání a přemýšlení jsem dal dohromady jakousi reálnou představu. Čas se krátil, tak jsem ještě vyměnil olej a zkontroloval celkový stav motorky. Vše bylo ok, stačilo tedy ušít futrál na stan a karimatky, což nebyl problém, ve volném čase jsem tak trošku švadlenka. Úprava kufru přišla již dříve, přidělal jsem do topcasu očka na popruhy/gumycuky. 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):
Motokatalog.cz


TOPlist