europ_asistance_2024



Francie 2015

Kapitoly článku

Po čtyřech dnech ležení ve vedru, ráno balíme, asi 20min. trvá vyfouknutí matrace:))) kterou jsem v zápětí při chytání na zahradku topcasu propíchl gumycukem:)))) Fajn takže na Lago di garda spím na zemi?! Platíme 120Eur. Provoz po pobřeží houstne, úzká silnice směrem na Cannes je náročná. Hlavně všude přítomný silniční hmyz, tedy cyklisté! MP3 v uších a kdo je víc!! Jedna chyba a leží v moři a ja dostanu 5 knedlíků v třetí cenový na Pankraci:)) Dojíždíme do Cannes. Všude mraky lidí, auta zabírají všechna volná místa. Snobárna non plus ultra. Otáčíme se na dálnici, protože si nedovedeme představit pokračovat v tom vedru tímto tempem až do Monte Carla. To jsme navíc už viděli a riskovat setkání třeba s Rittigem:))) Bohatě stačili cyklisti:)))

Po dálnici dojíždíme do Sospelu a tam najíždíme na Moulinet, čeká nás Col de Turini.
Myslím, že popisovat snad nejadrenalinovější RZ z rally Monte Carlo by bylo zbytečné:)) Sem by měl jet jen někdo, kdo se nebojí výšek a ze zatáček se mu nedělá špatně.
Jsme na vrcholu:) Vítá nás velmi sympatický majitel hotelu Les Chamois  Michel. Máme vlčí hlad, ale večeře bude až za 2hodiny! Michel za chvíli nevydržel naše hladové pohledy a vykouzlil domácí lasagne - že prý manželka Corinne ,,home made" no frozen:))Fakt dobrota:))) nelhal:)) snad mu nechyběly u večeře, podezřívám ho že se s námi podělil o svoji porci.
Jdeme na pokoj, televize asi 1000 programů:) hledám jen motorismus, takže asi jen tři.
Ráno snídaně jak od maminky. Nezbytné foto, loučíme se jako s přáteli s Michelem a Corinne, sedáme a jedeme
Cesta průsmykem dolů po ránu je totální adrenalin! Některé zatáčky bych nazval ,,ďáblovým hřištěm"

Nádhernou přírodou, připomínající spíš Kanadu, dojíždíme na ,,střechu Evropy" jak Col de la Lombarda nazval Michel. Jen nahoře nevidíme sviště, které Corinne slibovala.
Cesta dolu je fakt dangerous, jak se píše v mapě. A samozřejmě spoluevropané na kolech!:)))
Po cca 280 km po dálnici dorážíme za totálního deště do kempu Nanzel v Limone sul Garda.
Stavím stan, uleháme, moje zalepená matrace drží asi 4min, pak jsem na zemi:)) Super! zítra mam před sebou 600km domů, v děšti, a ještě nevyspalej, bomba:)
Ráno nebe černý, než zabalíme, jsme oba durch. Těšíme se domu!
Hurá směr Brennero. Po pár kilometrech se počasí umoudřuje. Brenner sem tam opravujou, ale jede to.
Jsme na vrcholu, kafe, cigaro a dolů.
Všude na dalnici  u Insbrucku svítí 100 km v hodině a všichni tak jedou. Nejsem žádný pirát nebo dárce, ale pokud Vám vpravo jedou kamiony 92km/h na omezovači a v levým ostatní 99km/h tak jsem po pár kilometrech na nervy. Ok asi to tak mají a jsem cizinec tak radši nebudu provokovat.
Německo kolem Mnichova v 15hod. chuťovka maximální, ale kdo se bojí s..e v síni:)) Začíná být slušná zima. Můj báťůžek už má na sobě veškeré oblečení (i moje). Mě topí na nohy 120ti koňový ,,véčko" , ale jí je fakt asi zima.
Na Rozvadově jsme asi v 18hod, teploměr ukazuje 9 stupňů!!!
Přítelkyně určitě bez omrzlin do Prahy nedojede, říkám si:) Dává si čaj s rumem a vyrážíme.
V Rokycanech stojíme zase, nechávam běžet motorku, přítelkyně sedí na pravé straně válců a ja jí balím, jako bezdomovce do novin, do mapy Italie, která snad neprofoukne:))
Když v té zimě vidím ceduli Praha a představuji si svou postel, je mi dobře:))
Cestování na motorce je fakt super:))
Všem přeji mnoho šťastných kilometrů a hlavně mysleme na to, žeje lepší ztratit v životě vteřinu, než ve vteřině život"!:))

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist