Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Alojs01 píše: To mě právě zaujalo na tom Krupsu, že má odpadní zásobník jen na 9 kafí, takže je člověk nucenej to čistit častěji a nezapomene...
u delonghi udržba spočívá ve vyprázdnění a čištění zásobníku, dekalcifikaci asi tak jednou za čtvrt roku, čištění vnitřního tělesa kávovaru zhruba 1x měsíčně (občas zapomenu a nic moc se neděje), a vymetení nečistot zvnitřku. Všechno dost jednoduchý a časově nenáročný. Víc se tam toho ani dělat nedá. Už běží asi 5 let.
e: a v průměru dělá tak 5 kafí denně, nebo jinak spotřebuju kilo zrnek na měsíc.
Naposledy editováno 31.01.2017 14:25:28
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Já kupuju tak 1/2kg balení jednou za +- 3 týdny.