Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
S pákovkou určitě neporadím, ale co si pamatuju tak bych tenkrát kupoval asi nějaký ascaso. Tam je ještě ten problém, že kvalitní pákovka potřebuje ještě kvalitní mlýnek, a to taky není levná záležitost. A v neposlední řadě to chce hlavně tu kvalitní obsluhu, pamatuju že jsem kdysi dělal na pákovce něco z primacafé, a byla z toho slušná břečka Přičemž to kafe samotný mělo bejt dobrý.
Stev píše: PetrXX> však už jsem debatu o kvalitě automatů a mccafe opustil.
S pákovkou určitě neporadím, ale co si pamatuju tak bych tenkrát kupoval asi nějaký ascaso. Tam je ještě ten problém, že kvalitní pákovka potřebuje ještě kvalitní mlýnek, a to taky není levná záležitost. A v neposlední řadě to chce hlavně tu kvalitní obsluhu, pamatuju že jsem kdysi dělal na pákovce něco z primacafé, a byla z toho slušná břečka Přičemž to kafe samotný mělo bejt dobrý.
Od Primacafe jsem bral dlouho (cca rok), ale nemůžu si pomoct, nebylo to úplně ono - vlastně ani pořádně nevím proč... Ale na poště mě měli rádi, vždy když mi přišel balík s čerstvě upraženou kávou, vonělo to tam všude.