Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Jinak je to celkem jedno, na domácí kávičkování, když s tím nějak člověk vylaboruje a zvykne si, že cappuccino triska prostě pěnu neudělá, jakými postupy termoblok zahřát jak je třeba, tak postačí i mašina za pár tisíc ala lídl. To je navíc zjevně jenom jinak označený dnes již neprodávaný typ od DeLonghi. Všechny tyhle levné mašiny jsou navíc uplně stejné jedna jako druhá, liší se jen designem a poločasem rozpadu, kdy přestanou těsnit a spadne jím tlak.
Pokud si na tom člověk udělá sem tam nějaký šálek, pořídí mlýnek a naučí se, že kafe se kupuje v zrnech pár deka z místní pražírny, ne půl kila vakuovaného mletého sena ze super hyper, nasytí se vůně už jen během přípravy šálku tak ty mašinky místo na slunci také asi mají.